Tyrimų bendrovė "ACNielsen" pažymi, kad dėl to kai kurioms maisto prekėms atsiveria naujas prekybos kanalas, kuriame "patogu apsipirkti", rašo "Verslo žinios".

"Nuo 2000 metų net 90 proc. padaugėjo degalinių, prekiaujančių greitojo vartojimo prekėmis. Tam įtakos turėjo ne tik "Lukoil" ir "Statoil" plėtra, tačiau ir didėjantis mažesnių tinklų bei pavienių degalinių skaičius", - sakė "ACNielsen" vadovas Baltijos šalyse, Ukrainoje, Baltarusijoje Artūras Urbonavičius.

Degalinių, "ACNielsen" duomenimis, 2004-2006 metais buvo atitinkamai 364, 421 ir 471. O komercinių kioskų skaičius nuo 2000 metų iki dabar sumažėjo net 50 proc., tačiau A.Urbonavičius patikslina, kad spaudos kioskų pernai mažėjo labai nežymiai ir šis pardavimo kanalas stiprėja.

Kauno "Kraft Foods Lietuva" atstovai spaudos kioskus ir degalines sieja su impulsyviu ar momentiniu pirkimu.

"Pirkėjo motyvai pirkti minimose prekybos vietose yra kiti nei einant į prekybos centrus apsipirkti savaitei. Atsižvelgdami į tai, parenkame ir asortimentą", - teigė "Kraft Foods Lietuva" Korporacinių reikalų skyriaus vadovė Centrinės Europos šalims Rasa Bagdonienė.

"Vilniaus mėsos" generalinis direktorius Audrius Skučas sakė, kad prekybai degalinėse įtaką daro sezoniškumas, taip pat - akcijos. Pasak jo, palankiausias laikas "Vilniaus mėsos" produkcijai yra atšilus, o "miręs" - Kalėdos ar Velykos.

Minėtose degalinėse prekiauja ir "Kauno pieno centras". Per keturis šių metų mėnesius, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu pernai, "Statoil", ir "Lukoil" jie padidėjo ir sudaro 3 proc. visų įmonės padavimų.

"Tiekdami joms prekes, patiriame mažiau išlaidų, nes mūsų vairuotojai ten pilasi kurą. Be to, nesusidaro eilės, priimant prekes, o pardavimai - visiškai neblogi", - teigė "Kauno pieno centro" generalinis direktorius Arūnas Kontautas.

"Lietuvos spaudos" prekybos sistemą sudaro apie 540 kioskų. Juose, be įprastinio asortimento - laikraščių ir žurnalų bei transporto bilietų, parduodama ir gaiviųjų gėrimų, saldumynų, ledų bei kitų kasdienio vartojimo produktų.

Pasak "Lietuvos spaudos" atstovų, jų prekybos tinklas yra pakankamai didelis, kad tenkintų didžiųjų gamintojų interesus.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją