Visus metus šiltas oras, vanduo ir gana nedidelės būsto kainos vilioja vis daugiau lietuvių investuotojų. Todėl mūsų šalies verslininkai suskubo patys prekiauti butais bei namais Margaritos saloje, rašo "Lietuvos rytas".

Technikos mokslų daktaras Nerijus Žukas saulėtoje Margaritoje pradėjo verslą 2003 metais.

Čia verslininkas įkūrė bendrovę, užsiimančią statybomis bei nekilnojamojo turto prekyba.

Lietuvis prekiauja namais, butais. Tarp klientų - ir nemažai lietuvių. N.Žuko planuose - statyti nedidelį lietuvišką kaimą, kurį sudarytų 6 ar 8 namai.

Margaritos saloje verslininkui atsirado konkurentas iš Lietuvos. Šįmet 370 tūkst. gyventojų turinčioje saloje apsigyveno kitas lietuvis - verslininkas Aivaras Kriaučiūnas.

Anksčiau jis šioje saloje dirbo gidu vienoje dabar jau bankrutavusioje turizmo firmoje. Lietuvis greitai susipažino su vietiniais verslininkais, kurių padedamas pradėjo prekiauti būstu, siūlyti administravimo, tarpininkavimo bei priežiūros paslaugas.

Senbuviu saloje save vadinantis N.Žukas tvirtina, kad A.Kriaučiūnas - nepatikimas verslininkas. Todėl juo pasitikėti - rizikinga.

"Tarpininkavimas neturint nei patyrimo, nei nuolatinės gyvenamosios vietos ir juo labiau reputacijos - tai, manau, eilinė avantiūra, kuri yra arti aferos", - taip savo konkurento veiksmus įvardijo N.Žukas.

Bet likimas verslininkams lėmė turėti tą patį klientą - laidų vedėją tautietį Arūną Valinską.

Mat verslininkas N.Žukas televizijos žvaigždei surado būstą Margaritos saloje, padėjo jį įsigyti.

Tuo tarpu A.Kriaučiūnas kartu su A.Valinsku susitarė, kad prižiūrės jo būstą. Salos naujokas mano, kad galbūt tai galėjo būti nesantaikos priežastis.

"Tai - mano verslo dalis. Aš rūpinuosi savininkų sąskaitų apmokėjimu, administravimu, nekilnojamojo turto priežiūra. O Valinskai šiuo metu - mano klientai", - teigė A.Kriaučiūnas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją