Lenkai neslepia, kad pasitelkę Lietuvos verslininkus, jau turinčius įtakingų ryšių Rytų šalių verslo ir valdžios struktūrose, jie įgyvendins bendrus verslo projektus šiose šalyse, trečiadienį rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Lotos" praėjusią savaitę atidarė savo biurą Vilniuje, kuris atstovaus grupei priklausančių įmonių "Lotos Oil" (variklių alyvos gamyba), "Petrobaltic" (naftos gavyba), "Lotos Mazowsze" (prekyba krosnių kuru ir suskystintomis naftos dujomis) ir "Lotos Parafmy" (didžiausia parafino Lenkijoje gamintoja) interesams Lietuvoje.

"Lotos" Lietuvoje dirba su koncernu "Achemos" grupe, kontroliuojamu Bronislovo Lubio, taip pat su bendrovėmis "Geonafta" ir "Dujotekana", kurias valdo verslininkas Rimandas Stonys. Nuo 2000 metų Lietuvoje veikianti "Lotos Baltija" parduoda variklių ir pramoninę "Lotos" alyvą Lietuvoje ir Baltarusijoje.

Bendrovė "Petrobaltic" turi 43 proc. konsorciumo "Naftos gavyba", kuris valdo naftos gavybos bendrovę "Geonafta", akcijų.

"Grupa Lotos" - viena didžiausių bendrovių Lenkijoje. Ji užima 6-ąją vietą pagal pardavimą. Bendrovės metų apyvarta siekia apie 10 mlrd. litų. Grupėje dirba 5,5 tūkst. žmonių. Kontrolinis bendrovės akcijų paketas priklauso valstybės koncernui "Nafta Polska".

"Grupa Lotos" valdybos pirmininko Pawelo Olechnowicziaus teigimu, įmonė ne tik ketina plėsti alyvos prekybos verslą: mąstoma ir apie prekybą parafinu, suskystintų naftos dujų eksportą iš Lietuvos ir per Lietuvą į Lenkijos degalines. Lenkus domina naujų naftos telkinių paieška tiek sausumoje, tiek jūroje.

"Taip pat norime per "Lotos" grupės draugus Lietuvoje įgyvendinti bendrus naftos produktų prekybos projektus Baltijos šalyse, Rusijoje, Baltarusijoje ir Kazachstane", - pripažino P.Olechnowiczius.

"Nafta Polska" turi antrą pagal dydį naftos perdirbimo gamyklą Lenkijoje, todėl "Lotus" domina ir "Mažeikių naftos" akcijų pardavimo baigtis.

"Remiame Lenkijos bendrovės "PKN Orlen" aktyvią veiklą siekiant įsigyti šią Lietuvos įmonę. Kai "Mažeikių nafta" turės naują savininką, sieksime bendradarbiauti su šia bendrove naftos produktų prekybos srityje", - pareiškė "Grupa Lotos" vadovas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją