Sprendimas dėl paviljono likimo turėtų būti priimtas trečiadienio Ministrų kabineto posėdyje.

Pasaulinės parodos organizatorius "Expo 2000 GmbH" ir parodos teritorijos žemės savininkė "Expo Grund GmbH" labai palankiai vertina Lietuvos siekį palikti Lietuvos paviljoną Hanoveryje kaip ilgalaikį turtą ir įsigyti žemės sklypą.

Vyriausybei pateiktose išvadose teigiama, jog Lietuva gali derėtis dėl pirminės žemės įsigijimo kainos - 330 Vokietijos markių už vieną kvadratinį metrą sumažinimo iki 270 markių už 1 kv. metrą bei žemės išpirkimo kainą sumokėti dalimis.

Kadangi Lietuvos paviljono kaimynės Portugalija ir Latvija savo paviljonus išmontuoja, yra galimybė įsigyti iki 5 kv.m. žemės sklypą.

Ūkio ministerija pažymi, jog apie paviljoną yra sukurta gera infrastruktūra - nutiesti keliai, geras susisiekimas, be to, Hanoveris pagal miesto plėtros planus plėsis šia kryptimi, todėl žemės įsigijimas taptų gera investicija.

Neatmetama ir kita galimybė, kad paviljonas bus parduotas už simbolinę kainą. Kaip ELTA jau rašė, potencialių pirkėjų siūloma pastato kaina - 50 tūkstančių Vokietijos markių.

Kadangi Lietuvos dalyvavimo parodoje išlaidų sąmatoje paviljono išlaidos apskaičiuotos iki lapkričio 15 dienos, Ūkio ministerija prašo Vyriausybės sutikimo pratęsti sutartis dėl komunalinių paslaugų teikimo Lietuvos paviljonui vienam mėnesiui, kol bus priimtas galutinis sprendimas.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją