Pirmoji profsąjungos pirmininkė Kristina Ambrazevičienė pranešime spaudai teigė, kad darbuotojai daugiau nebegalintys taikstytis su pažeminimu, prasidėjusiu pasikeitus restorano vadovams, ir sunkiomis darbo sąlygomis nusprendė įkurti profesinę sąjungą bei ginti savo teises darbe.

„Mes bandysime gražiai derėtis su valdžia ir toliau visi kartu sėkmingai dirbti. Svarbu, kad savo pareigas žinotų padalinio vadovas, nes mes savo pareigas visi žinome“, - DELFI aiškino K.Ambrazevičienė.

Ji teigia, kad reikia peržiūrėti ir darbuotojų pareigybines funkcijas ir jas patikslinti. Anot naujai įkurtos profesinės sąjungos pirmininkės, tikimasi, kad su vadovybe pavyks susitarti taikiai ir mitingo ar streiko neprireiks.

Pasak jos, tris savaites dirbanti direktorė verčia virėjas valyti tualetus, šveisti sienas, kai kur išsuko lempas, nes taip esą bus sutaupoma iš mokesčių už elektrą.

Picerijos darbuotojų profsąjunga tapo Lietuvos paslaugų sferos darbuotojų profesinės sąjungos nare.

Pastarosios pirmininko Aleksandro Posochovo teigimu, artimiausiu metu profsąjunga inicijuos susitikimą su „Delano Pica“ vadove, kuriame bus aptartos darbuotojų problemos.

„Nesulaukusi teigiamo vadovės atsakymo profesinė sąjunga darbuotojų teises pasirengusi ginti visomis teisinėmis priemonėmis, neatmetant ir streiko galimybės“, - sakė A. Posochovas.

Bendrovės vadovybė profesinės sąjungos susikūrimo nekomentuoja.

Maitinimo tinklas „Delano“ priklauso „Vilniaus Prekybos“ grupei, valdančiai ir didžiausią Baltijos šalyse mažmeninės prekybos tinklo operatorę “VP Market”.

"Vilniaus prekybos" įstatinis kapitalas - 2,348 mlrd. litų. Bendrovės akcijas valdo 10 fizinių asmenų - Nerijus Numavičius, Žilvinas Marcinkevičius, Mindaugas Marcinkevičius, Gintaras Marcinkevičius, Ignas Staškevičius, Renatas Vaitkevičius, Julius Numavičius, Vladas Numavičius, Mindaugas Bagdonavičius ir Darius Nedzinskas.

Šaltinis
Šias biržos ir makroekonomikos apžvalgas rengia finansų maklerio įmonė “Snoras-Jūsų tarpininkas” (tel. 8-37 322995).
“Snoras – Jūsų tarpininkas”
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją