Kauno bendrovės "Darsetos", prekiaujančios nuo pasiklausymo apsaugotais telefono aparatais, vadovas Darius Petrauskas teigia jaučiąs diskriminaciją dėl nevienodų tarifų, taikomų ES, ketvirtadienį rašo dienraščiai "L.T" ir "Verslo žinios".

Iš partnerių Berlyne UPS paštu "Darseta" kovą gavo vos ne 19 kg siuntinį, už kurį sumokėjo beveik 300 litų. Nauja 8 kg siunta buvo gauta po mėnesio, o sąskaita buvo beveik 400 litų

Įmonę skirtumas pribloškė, todėl bendrovei pradėjus domėtis, UPS paaiškino, kad iš pradžių buvo apsirikta: kadangi turėjo mokėti vokiečiai, siunta buvo apskaičiuota Vokietijai taikomais UPS siuntimo tarifais, antruoju atveju - jau Lietuvai taikomais.

UPS atstovės Lietuvoje bendrovės "Skubios siuntos" generalinis direktorius Vladas Lašas teigia, kad siuntų kainų skirtumai galimi, nes tarifai įvairiose valstybėse nėra vienodi: Lietuvoje ir Vokietijoje jie gali skirtis keliolika ar keliasdešimt procentų, be to, firmoms, kurios siunčia labai daug siuntinių, taikomos didelės nuolaidos. Skiriasi ir užmokestis už skirtingo tipo siuntas.

Vadovas tikina, jog UPS tarifai yra gana konkurencingi. Norintiems taupyti verslininkams patariama prašyti, kad siuntas siųstų jų partneriai. Tarifai artimiausiu metu tikrai nebus vienodi, nes skiriasi siuntų srautai - kuo jie didesni, tuo pigiau tenka mokėti.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją