30 mln. litų vertės projektas apaugo intrigomis ir finansinėmis aferomis, o verslininkai turėjo sustabdyti statybas ir ieškoti kitų partnerių, rašo dienraštis "Lietuvos rytas".

"Toks mėšlinas dalykas išėjo, kad trūksta žodžių. Mus pačius apgavo", - sakė V.Kontrauskas.

V.Kontrauskas kartu su G.Gruodžiu įsteigė bendrovę "Golfo srovė", kuri įgyvendina jų verslo sumanymus. Ši inžinerinė bendrovė yra pasirašiusi sutartį su Eurostatybų koncernu bendrosios statybos darbams atlikti.

Šių metų pradžioje verslininkus pasiekė žinios, kad kažkas yra ne taip, stringa pinigų pervedimai statybininkams, kuriuos pasamdė Eurostatybų koncernas.

"Už darbus koncernui buvo pervesta 5 mln. 198 tūkst. litų. Vasarį buvo atlikta darbų dar už 634 tūkst. litų, kovą - maždaug už pusę milijono litų. Kai paaiškėjo, kad reikalą turime su aferistais, dėl šių lėšų vyko ginčai, tačiau dabar viską pavyko išspręsti", - sakė V.Kontrauskas.

"Senjorų rezidenciją" stačiusios bendrovės "Utvilsta" savininkas ir direktorius Jonas Stulgys apskaičiavo, kad skola įmonei siekia 1,5 mln. litų.

"Utvilstos" specialistus samdęs Eurostatybų koncernas staiga nutraukė sutartį ir nesumokėjo pinigų už šįmet atliktus darbus. "Utvilstos" teisininkai jau rengia dokumentus teismui, nes nebemato kitų civilizuotų būdų gauti uždirbtus pinigus.

Planuota, kad "Senjorų rezidencijos" miestelyje už tam tikrą mokestį galės įsikurti pensinio amžiaus žmonės. Lietuvoje tokių miestelių nėra, tačiau užsienyje tai - ne naujiena.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją