Švedija, Suomija, Estija, Latvija, Lietuva ir Lenkija įrodinėja, jog degtinė istoriškai buvo gaminama tik iš grūdų arba bulvių, rašo "Lietuvos rytas".

Šios šalys kreipėsi į ES, prašydamos, kad iš vynuogių, cukranendrių ar cukrinių runkelių gaminamos degtinės rūšys būtų pervadintos iš "vodkos" į "baltąjį spiritą" arba "gryną alkoholį", rašo laikraštis "Scotland on Sunday".

Baltijos šalių kreipimąsi parėmė ir Europos alkoholinių gėrimų gamintojų konfederacija.

Tačiau, anot portalo "Omni", tokiu siūlymu audringai piktinasi Didžioji Britanija, kurios degtindariai esą patirtų apie 1 mlrd. svarų sterlingų (apie 5 mlrd. litų) nuostolių, kadangi šiuo metu maždaug 20 procentų šios šalies "vodkos" rinkos sudaro iš melasos arba cukrinių runkelių pagaminta degtinė.

Didžiosios Britanijos verslininkai ir politikai įtaria, kad tokiomis priemonėmis savo pozicijas degtinės rinkoje bando apginti švedų ir suomių gamintojai, "Absolut" ir "Finlandia" gamybai naudojantys grūdus ir bulves.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją