Į šiuos ant Kuršių marių kranto esančius statinius, kuriuos Klaipėdos apylinkės prokuratūros vyriausiasis prokuroras Stanislovas Stulpinas užsimojo nušluoti nuo žemės, nusitaikė Lietuvos karinių jūrų pajėgų kapelionas Romualdas Ramašauskas, rašo "Lietuvos rytas".

Žinomas dvasininkas ketina imtis žygių, kad kotedžai būtų perduoti jo steigiamai kadetų mokyklai.

"Aš nežinau ir labai nesidomiu, kokie ten yra pažeidimai, bet esu kategoriškai prieš griovimą. Juk jau sudėta ne tik daug architektų, statybininkų, kitų specialistų pastangų bei darbo, bet ir šimtai tūkstančių litų. Visa tai gali būti panaudota vaikų labui", - teigė R.Ramašauskas.

Kotedžų statybos teisėtumą dar narplios teismai.

Rugsėjo pirmąją Juodkrantėje pradės veikti pirmoji šalyje kadetų mokykla. Ji įsikurs tuštėjančioje L.Rėzos pagrindinėje mokykloje, tačiau vis dar nenuspręsta, kur gyvens iš kitų miestų suvažiavę mokyklos auklėtiniai.

Kol kas juos priglaudė Juodkrantėje esanti karinių oro pajėgų bazė, priklausanti Krašto apsaugos ministerijai.

R.Ramašausko teigimu, šešiolika namelių Preiloje galėtų tapti puikia kadetų gyvenviete, įsikūrusia pačioje Kuršių marių pakrantėje.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)