Toks skelbimas, kuris neseniai buvo pateiktas gidų agentūra save vadinančios "Pretty Guide" (Gražioji gidė) tinklalapyje, pasirodė įtartinas Vilniaus gidei 47 metų Vilijai Gerulaitienei.

Moteriai sukėlė abejonių, jog į darbą kviečiant tik išvaizdžias merginas gali būti pažeidžiamas Lygių galimybių įstatymas, rašoma "Lietuvos ryte".

Lygių galimybių kontrolierė Aušrinė Burneikienė paprašė "Pretty Guide" oficialiai paaiškinti, kodėl į darbą priima tiktai jaunas išvaizdžias moteris. Netrukus "Pretty Guide" tinklalapio tituliniame puslapyje pradėta skelbti, kad jis pertvarkomas.

"Pretty Guide" puslapį administruojančios įmonės "Mergolė" direktorė Audronė Kurklienė dienraštį tikino, kad šiuo metu interneto puslapis yra keičiamas ir vadinsis "Personal Guide" (Asmeninis gidas).

Įmonės "Pretty Guide" darbuotojos pristatomos maždaug dešimčia nuotraukų itin vylingomis pozomis. "Mergolės" savininkas 35 metų Audrius Kembrė tvirtino, darbuotojas pristatydamas žaismingomis nuotraukomis, tiesiog norėjęs pasiūlyti naujo tipo gides su platesnėmis galimybėmis. Merginos ne tik išmano miesto istoriją ar architektūrą, bet gali su klientu papietauti arba pavakarieniauti, nuvesti jį apsipirkti. "Keista, kad žmonės bando tai susieti su sekso paslaugomis", - stebėjosi A.Kembrė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją