Šiuo metu Europoje tarp vežėjų viena iš labiausiai paplitusių atsiskaitymo kortelių (su kuria galima atsiskaityti už kurą, techninę priežiūrą, plovyklas ir pan.) – vokiška kreditinė kortelė DKV, kurią įvedė Vokietijos kompanija "Deutscher Kraftverkehr Ernst Grimmke".

Su šia kortele galima atsiskaityti ne tik už minėtas paslaugas, bet ir už įvairiapusį, vadinamąjį "non-stop servisą", autoremontą, avarinių tarnybų paslaugas, padangų montavimą, už mokamus kelius, tunelius ir t.t. Ši DKV sistema veikia 30-tyje šalių, ir šiuo metu ja naudojasi daugiau kaip pusė milijono tarptautiniais pervežimais užsiimančių krovinių ir keleivių vežimo vairuotojų.

Atsiskaitymai kreditinėmis kortelėmis ypač parankūs transporto įmonių savininkams, kurie labai nesuinteresuoti vairuotojams išduoti nemažas sumas grynaisiais. Ši sistema patogi tuo, jog kiekvienos kreditinės kortelės apsauga ir kontrolė garantuota personaliniu kodu, kurį žino tik įmonės savininkas ar konkretus vairuotojas.

Kiekvieną kartą pasinaudojęs kortele vairuotojas gauna kvitą su duomenimis apie suteiktą paslaugą . Atsiskaitymą už suteiktas paslaugas kompanija DKV vykdo du kartus per mėnesį.

Atsiskaitymas – Vokietijos markėmis. Tai itin paranku firmoms, atsiskaitymus su klientais vykdančioms DEM, nes nelieka jokios valiutų kursų keitimo rizikos.

Vytautas Kalašinskas, Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" Krovininio transporto departamento direktorius , teigia, jog šiuo metu asociacija vežėjams siūlo tik lenkiškas kredinines korteles, kurios mūsų vežėjams buvo ypač naudingos Lenkijai ėmus riboti įvežamų degalų kiekį, kylant kitiems atsikaitymo sunkumams Lenkijoje. Prieš keletą metų asociacija bandė platinti ir kitokias korteles, tarp jų ir vokiškąsias DKV.

Vėliau ši funkcija buvo perduota vienai privačiai firmai, tad "Linava" kol kas tuo neužsiima.

Julius Salenekas, asociacijos "Linava" UAB "Linavos servisas" vadovas, teigia, jog artimiausioje ateityje bendrovė ketina pradėti vežėjams siūlyti Europoje paplitusias DKV kreditines korteles. "Tačiau norint pradėti jas platinti, būtina su DKV kompanija suderėti dėl konkrečių nuolaidų bei sąlygų. O tai – netolimos ateities planai", – teigė p. Salenekas. Anot jo, šiuo metu bendrovė "Linavos servisas" derasi dėl kreditinių kortelių su Prancūzijos kompanija AS 24 (automatinių degalinių tinklas).