Vienu iš pagrindinių strategijos trūkumų įvardyta tai, kad trūksta kiekybinių tikslų ir prioritetų, ketvirtadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Finansų ministerijai išsiųstos pastabos, užimančios 14-a puslapių, dienraščio žiniomis, nebuvo paviešintos. Lietuvos valdininkai aiškina, jog tai - darbinis susirašinėjimas.

Šiuo metu Lietuvos 2007-2013 metų ES struktūrinės paramos naudojimo strategijos projektas yra svarstomas Seimo komitetuose. Balandžio pabaigoje strategijai pritarė Kaimo reikalų komitetas, bet vakar posėdžiavęs Užsienio reikalų komitetas Vyriausybės patvirtintą projektą atmetė.

Pasak Užsienio reikalų komiteto nario Petro Auštrevičiaus, strategijos projektą reikia tobulinti.

Finansų ministerijos sekretorius Rolandas Kriščiūnas pabrėžė, kad strategija dabar ir yra tobulinama. Be to, 11 darbo grupių rengia veiksmų programas, kuriose turėtų būti detaliau aptarta, kaip turėtų būti skirstomi ES pinigai 2007-2013 metais.

R.Kriščiūno teigimu, veiksmų programos iki gegužės pabaigos bus išsiųstos partneriams, o birželio pradžioje turi būti viešas programų aptarimas. Jos Vyriausybei turi būti įteiktos iki birželio 16 dienos.

Savo parengtą paramos naudojimo planą dar reikės apginti derybose su EK.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją