Tokios iš neoficialių šaltinių gautos informacijos Eltai "Andersen" atstovai Lietuvoje pirmadienį nei patvirtino, nei paneigė, nurodydami, jog šiomis dienomis "ta tema bus oficialus pranešimas".

Prieš mėnesį apskaitos milžinė "Ernst & Young" yra pareiškusi, kad neketina sudaryti su "Andersen" nei susijungimo, nei kokio kito sandorio, kol nebus sureguliuota "Andersen" byla dėl bendrovės vykdyto žlugusios energetikos milžinės "Enron Corp" audito.

Pastaruoju metu "Andersen" derėjosi su konkurente KPMG, irgi priklausančia didžiajam pasaulio audito kompanijų penketui, dėl jos Lenkijos, Baltijos šalių, taip pat kitų Vidurio ir Rytų Europos šalių padalinių perėmimo. Tarptautinės naujienų agentūros šio mėnesio pradžioje pranešė, kad "Andersen" Ispanijos padalinys, kuris sandoriui su KPMG buvo ypač svarbus, nusprendė susijungti su konkurente "Deloitte & Touche".

Naujienų agentūrų duomenimis, "Andersen" verslas Lotynų Amerikoje taip pat turėtų susijungti su "Deloitte & Touche", o verslo padaliniai Singapūre, Filipinuose, Malaizijoje ir Taivane tikriausiai susijungs su "Ernst & Young".

Jungtinėse Amerikos Valstijose "Andersen" buvo iškelti kaltinimai dėl tūkstančių žlugusios energetikos milžinės "Enron" apskaitos dokumentų sunaikinimo. Bendrovei gresia daugybė ieškinių, kurių bendra vertė gali siekti kelis milijardus JAV dolerių, be to, bendrovė prarado daugybę klientų Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Tarptautinių audito, apskaitos ir konsultacijų bendrovių pasauliniam penketui priklauso "Andersen", KPMG, "Ernst & Young", "Deloitte & Touche" ir "Pricewaterhousecoopers".

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją