„Lietuvos draudimo“ Žalų departamento direktorius Gytis Matiukas informavo, kad kalakutus auginančiai bendrovei bus atlyginta visa patirta žala pagal draudimo sutarties sąlygas.

„Sprendimas dėl išmokos jau priimtas, todėl pinigai bendrovei bus pervesti artimiausiu metu“, – sakė jis.

G.Matiuko teigimu, tai pirma tokio pobūdžio žala, kurią tenka reguliuoti „Lietuvos draudimo“ ekspertams. „Savo klientams dažnai atlyginame nuostolių dėl nugaišusių naminių gyvūnų, tačiau tokio dydžio išmoka dėl nugaišusių kalakutų – pirmoji“,– tvirtino G. Matiukas.

UAB „Arvi ir ko” buvo apdraudusi visus savo auginamus kalakutus. Bendrovės generalinio direktoriaus Martyno Urbaičio teigimu, šis atvejis parodė, koks svarbus kompanijai yra patikimas draudimo partneris.

„Net ir įvykus techninei avarijai mūsų veikla nenukentės, nes „Lietuvos draudimo“ išmoka kompensuos patirtus nuostolius“,– sakė M.Urbaitis.

Lietuvos ne gyvybės draudimo rinkos lyderis „Lietuvos draudimas“ priklauso Danijos draudimo kompanijai „Codan“, kurią valdo viena didžiausių draudimo grupių pasaulyje „Royal & SunAlliance“. Per 2005 metus „Lietuvos draudimas“ surinko 262,385 mln. Lt įmokų ir padidino užimamą rinkos dalį nuo 30,6 iki 34,8 procentų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją