Trišalei tarybai Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pateikė Darbo kodekso (DK) pataisą, pagal kurią už komandiruotės metu kelionėje išbūtą laiką poilsio ir švenčių dienomis būtų kompensuota papildomu poilsiu, rašo "Verslo žinios".

"Jei valstybės tarnautojai persidirba, tegul ministrai rašo įsakymus ir reguliuoja dienas, bet nereikia to daryti visoje Lietuvoje, kad kentėtų verslas", - piktinasi Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Jonas Guzavičius.

Pernai nusprendus perkelti su savaitgaliais sutapusias šventines dienas į artimiausią darbo dieną laisvadienių padaugėjo, tad valdžia susizgribo, jog tomis dienomis išsiųsti į komandiruotes darbuotojai lieka nuskriausti.

"Darbo kodeksas nereglamentuoja garantijų darbuotojams už komandiruotės metu kelionėje išbūtą laiką poilsio ir švenčių dienomis. Todėl pasiūlyta už ją kompensuoti suteikiant kitą poilsio dieną per mėnesį arba sutrumpinant darbo laiką proporcingai kelionėje išbūtam laikui, jei kolektyvinėje sutartyje nenumatyta kita kompensavimo tvarka", - aiškina Trišalės tarybos sekretoriato vadovas Mindaugas Kuraitis.

Darbdaviams neprieštarauja ir profesinės sąjungos, jų teigimu, dėl ilgų laisvadienių darbuotojai ėmė skųstis sumažėjusiu darbo užmokesčiu, kuris neretai priklauso nuo pagamintos produkcijos.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją