Bendrovė siekia, kad tą patvirtintų ir Europos Sąjungos (ES) teisinė institucija - Europos teisingumo teismas, rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Ginčo esmė buvo ne pinigai, o principas. Mokesčių inspekcija mūsų prašymu buvo išaiškinusi, kad saldainių nereikia apmokestinti akcizu. Bet muitinė užsispyrusi laikėsi savo, tvirtino, kad ji viena atsakinga už importo mokesčius ir nenusileido", - sakė "Profisos" vadovas Jurijus Feofanovas.

Pasak jo, tokia patirtis parodė, kad muitininkų reikalavimai ne visuomet yra teisėti, tačiau bylinėtis su jais dėl nuostolių nesiryžtama.

Muitinės departamentas "Profisos" susimokėti akcizą už saldainiuose esantį etilo alkoholį pareikalavo, kai bendrovė įvežė tokių saldumynų siuntą iš Ukrainos.

Nesutikusi su tokiu reikalavimu bendrovė kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, tačiau ieškinys buvo atmestas. Tuomet buvo parašytas apeliacinis skundas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Svarstant bylą paaiškėjo, kad ES direktyvos tekstai lietuvių ir anglų kalba skiriasi. Direktyva į lietuvių kalbą buvo išversta netiksliai, joje trūksta kelių žodžių.

Įrodžius tiesą Lietuvoje, buvo kreiptasi ir į Europos teisingumo teismą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją