Tačiau paaiškėjo, kad krantinė nėra "Kauno vandenų" nuosavybė. Tai neatšaldė bendrovės strategų užmojų. Jie kreipėsi j Kauno apylinkės teismą ir kovoja su savivaldybės atstovais, rašo "Kauno diena".

100 proc. "Kauno vandenų" akcijų priklauso savivaldybei, o bendrovės valdybos pirmininkas - savivaldybės administracijos direktorius Arūnas Keserauskas.

Prieš keletą metų bendrovė "Kauno vandenys" pardavė bendrovei Kauno termofikacijos elektrinė R.Kalantos gatvėje esančius statinius: vandentiekio stotį, garažą-dirbtuves ir kiemo statinius. Šiame sandoryje, kaip ir suformuotame žemės sklypo plane, krantinė nėra minima.

Pernai Kauno termofikacijos elektrinė" įsigytą objektą pardavė bendrovei "Energijos sistemų servisas". Beveik tuo pat metu iškilo ir pretenzijos į krantinę.

Likus kelioms dienoms iki šio sandorio, praėjusių metų kovą tarp bendrovių "Kauno vandenys" ir Kauno termofikacijos elektrinė sudaroma preliminari nekilnojamojo turto pirkimo-pardavimo sutartis, kuria savivaldybės bendrovė iki šių metų kovo pabaigos įsipareigojo parduoti jai nepriklausančią krantinę.

Jau po kelių mėnesių "Kauno vandenys" kreipėsi į Kauno apylinkės teismą, kad jai būtų pripažintos nuosavybės teisės į krantinę "pagal įgyjamąją senatį".

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją