"Kai projekto kuravimas buvo perduotas Žemės ūkio ministerijai, reikalai sparčiai juda į priekį. Tvarkome žemės klausimus, galvojame, kas galėtų būti operatoriai", - teigia "Eksimetos" atstovas Raimondas Karpavičius.

Pasak jo, vilčių suteikė ir ministerijoje vykęs susitikimas su asocijuotų verslo struktūrų atstovais, kurie patvirtino įmonių susidomėjimą. Jau šią savaitę planuojama suburti darbo grupę, kuri analizuos Maskvoje norinčių dirbti įmonių poreikius, išsiaiškins, kuo Lietuvos prekybos namai bus pranašesni už pavieniui šioje rinkoje dirbančias įmones.

"Šiemet planuojame parengti projektus, tačiau jau dabar turėtų būti sukurtas informacijos centras, kaupiantis ir analizuojantis informaciją. Šiuo metu svarbiausia įvertinti pirkėjus, pasižiūrėti, kokį įdirbį turi pavieniai eksportuotojai, kokios jų galimybės", - sakė R.Karpavičius.

Verslininkas viliasi, kad papildomų kliūčių daugiau neiškils.

Interesų grupėms susikirtus Lietuva vos neprarado Lietuvos prekybos namams skirto sklypo, kurio rezervavimas baigėsi vasario 1 dieną. Vilniaus savivaldybė buvo įgaliojusi bendrovę "Eksimetas" atstovauti Lietuvai Maskvoje steigiant logistikos centrą, tačiau dėl politikų įsikišimo projektas ilgam įstrigo.

Buvo planuota, kad 2005 metais iškils didmeninės prekybos terminalas ir logistikos centras, o 2006 metais - centrinis kompleksas su viešbučiu, biurais, maitinimo įstaigomis, lietuviškų prekių ekspozicijų patalpomis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją