Tai interviu savaitraščiui "The Baltic Times" patvirtino "Andersen" Baltijos šalių padalinio vykdomasis direktorius Peras Molleris. Anot jo, derybos gali būti užbaigtos dar iki šios savaitės pabaigos.

"Dabar mes stengiamės nustatyti, kurios iš trijų bendrovių pasiūlymas mums priimtiniausias ir kokie yra bendrovių, su kuriomis galime susijungti, veiklos planai", - savaitraščiui tvirtino P.Molleris.

Aukšti KPMG, "Deloitte & Touche" ir "Ernst & Young" pareigūnai patvirtino, jog jie domisi "Andersen" Baltijos šalių padaliniais, tačiau nekomentavo galimų sandorio detalių. "PricewaterhouseCoopers", irgi priklausanti audito bendrovių didžiajam penketukui, "Andersen" padaliniais Baltijos šalyse nesidomi.

JAV audito bendrovės "Arthur Andersen" padaliniai pastaruoju metu aktyviai derasi dėl susijungimo su kitomis didžiosiomis audito bendrovėmis. "Andersen" padaliniai siekia nusišalinti nuo pagrindinei bendrovei Jungtinėse Valstijose pateiktų kaltinimų, susijusių su energetikos giganto "Enron" žlugimu.

"Arthur Andersen" jau atsisakė planų už JAV sienų esantį verslą perleisti vienam investuotojui - KPMG. "Andersen" padalinys Singapūre jungiasi su "Ernst and Young", padalinys Artimuosiuose Rytuose - su "PricewaterhouseCoopers", o padalinys Ispanijoje - su "Deloitte Touche Tohmatsu".

"Andersen" padalinys Lenkijoje šią savaitę pranešė apie susijungimą su "Ernst and Young". Bendroje "Andersen" valdymo struktūroje bendrovės Vilniaus padalinys veikė kartu su "Andersen" Lenkijos atšaka.

Viena didžiausių pasaulyje audito bendrovių "Arthur Andersen", pernai pasivadinusi "Andersen", Lietuvoje spėjo įleisti šaknis. "Andersen" rengė daugelio didžiausių privatizuojamų bendrovių finansinius įvertinimus - ir Taupomojo banko, ir dabar privatizuojamų "Lietuvos avialinijų".

Dabar "Andersen" audituoja didžiausią šalies įmonę - "Mažeikių naftą". Vėliausias reikšmingas "Andersen" projektas Lietuvoje - Kauno elektrinės privatizavimo patarėjo vaidmuo.

"Andersen" atiteko nemažai projektų, finansuojamų Pasaulio banko bei Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko. Šie bankai rekomenduodavo organizacijoms rinktis auditorius iš didžiausiųjų penketuko, kuriam, be "Andersen", priklauso "PricewaterhouseCoopers", "Deloitte & Touche Tohmatsu", "Ernst & Young" ir KPMG .

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją