Per ateinančius kelerius metus bendrovė planuoja Lietuvoje įdarbinti 30 darbuotojų – ieškos kredito analitikų, mokėjimo operacijų ir klientų aptarnavimo specialistų, programinės įrangos inžinierių, skolų išieškojimo vadybininkų ir finansų specialistų.

„Hokodo“, veikianti Paryžiuje ir Londone, siūlo B2B „viskas viename“ mokėjimų sprendimą, apimantį prekybos kreditus ir išankstinių mokėjimų galimybes. Nuo savo veiklos pradžios 2018 m. „Hokodo“ išsiplėtė į didžiausias Europos rinkas ir dabar teikia paslaugas klientams Jungtinėje Karalystėje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Belgijoje, Nyderlanduose ir Ispanijoje.

„Hokodo“ padalinys Lietuvoje iš pradžių aptarnaus bendrovės klientus Vidurio Europos, Šiaurės ir Baltijos šalių rinkose, tačiau bendrovė taip pat svarsto galimybę ateityje išplėsti šią veiklą į visas EEE rinkas.

Kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, įsigijusi „H Pay & Go“, turinčią Lietuvos banko išduotą elektroninių pinigų įstaigos (EPĮ) licenciją, „Hokodo“ tapo pirmąja ir šiuo metu vienintele B2B „Pirk dabar, mokėk vėliau“ paslaugų teikėja, turinčia mokėjimo paslaugų licenciją. Šis įsigijimas padės bendrovei pasiekti savo užsibrėžtą tikslą – teikti mokėjimo sprendimus 1 mln. įmonių.

Siekdama pasiekti šį skaičių iki 2025 m., „Hokodo“ ieškojo dar vienos lokacijos, kur galėtų įkurti reguliuojamą mokėjimų centrą.

„Mes ieškojome ES valstybės, kurioje veiktų tarptautiniu mastu gerbiamas ir pripažintas reguliatorius, nes nuo to priklauso ir mūsų klientų pasitikėjimas mumis. Taip pat siekėme, kad reguliatorius turėtų patirties su fintech ir naujais finansiniais verslo modeliais.

Didelę svarbą teikėme ir vietos specialistų pasiūlai, ypač turinčių patirties kovos su pinigų plovimu, atitikties, kredito rizikos, mokėjimo operacijų ir kitose srityse. Galiausiai, mūsų verslas apima visą Europą, todėl mums reikėjo rinkos, kuri pasižymi geru Europos kalbų mokėjimu. Lietuva atitiko visus šiuos kriterijus“, – pasakoja Richard Thornton, vienas iš „Hokodo“ įkūrėjų ir generalinis direktorius.

„Hokodo“ talentų skyriaus vadovas Chris Yea pabrėžia, kad Lietuvos talentai yra vienas iš pagrindinių veiksnių, lėmusių sprendimą atidaryti padalinį Lietuvoje.

„Džiaugiamės, kad Lietuva gali pasiūlyti daug talentų, turinčių mokėjimo paslaugų centrui reikalingų kompetencijų. Lietuvoje jau pasamdėme pirmuosius darbuotojus, o netrukus komandą auginsime dar labiau. Sieksime, kad per ateinančius trejus Lietuvos padalinyje dirbtų apie 30 žmonių.“

Auganti „Hokodo“ komanda Lietuvoje galės naudotis tokiais privalumais kaip akcijų pasirinkimo sandoriai, individualus mokymo ir tobulėjimo biudžetas, hibridinio ir nuotolinio darbo modelis bei kas pusmetį organizuojamos išvažiuojamosios sesijos.

Elijus Čivilis, „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius, tiki, kad naujasis Lietuvos padalinys paskatins „Hokodo“ augimą Europos mastu: „Lietuva stiprina savo, kaip atsakingos, brandžios ir atviros „fintech“ lokacijos Europoje, pozicijas ir „Hokodo“ pasirinkimas investuoti į Lietuvą tai puikiai iliustruoja. Esu tikras, kad čia „Hokodo“ ras palankias galimybes tvariai plėtrai visoje Europoje ir už jos ribų, o komanda Lietuvoje bus patikimas partneris aptarnaujant regiono klientus.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją