„Mūsų augimas pastaruoju laikotarpiu siekė iki 30 proc. per metus. Ir visa ši nauja įranga įgalins mus sparčiai išlaikyti šį augimo tempą, kuris sieks iki 20 proc. per metus“, – antradienį „Altechna“ naujo gamybos ir biuro komplekso atidaryme Vilniuje teigė A. Laurutis.

„Mūsų naujai nupirkta įranga yra paskutinė dėlionės dalis, kuri leis mums bendradarbiauti su rinkos lyderiais ir siekti būti geriausiais“, – paminėjo jis.

Pasak „Altechnos“ pateiktų duomenų, bendrovė JAV rinkoje padvigubino pajamas, o 2023-ųjų rezultatas, vertinant trejų metų perspektyvą, pasak A. Lauručio, pajamas gali ir patrigubinti. Pasak jo, bendrovė ir toliau sieks pasinaudoti galimybėmis, kurias sukūrė JAV nenoras būti priklausomai nuo Kinijos.

Lazerinės optikos bendrovės „Altechna“ gamybos ir biuro atidarymas

„Keli pastarieji metai parodė, kad JAV rinkoje yra labai daug galimybių, mat šalis nebenori būti priklausoma nuo Kinijos ir ieško naujų tiekimo šaltinių. Siekdami pasinaudoti šia galimybe, pernai ir šiemet atlikome didžiausias investicijas mūsų įmonės istorijoje.

(...) Čia sustoti neketiname – šiuo metu vyksta derybos dėl technologijų įmonės įsigijimo JAV. Numatome ir daugiau įsigijimų ateinančiais metais“, – aiškino jis.

Pasak įmonės vadovo, bendrovė plečiasi ir Europoje, kur yra didžiausia įmonės rinka. Bendrovė, anot jo, siekia sustiprinti savo pozicijas ir rasti naujų augimo galimybių Vokietijos, Austrijos ir Šveicarijos rinkose.

„Turime puikią komandą tiek čia, tiek svarbiausiose užsienio rinkose. Mūsų specialistai jau seniai įrodė, kad yra tarp geriausių pasaulyje. Todėl jaučiamės tvirtai, esame pasiruošę šuoliui“, – paminėjo jis.

„Altechna“ anksčiau veikė dviejose skirtingose Vilniaus vietose. Reaguojant į klientų poreikius ir spartų bendrovės augimą nuspręsta investuoti į pasaulinio lygio laboratorijos, technologinių gamybos patalpų ir biuro įrengimą. Nuo šiol vienoje vietoje dirba laboratorijos tyrimų ir plėtros bei administracijos darbuotojai.

Bendrovė įsigijo tris naujus optinių dangų garinimo įrenginius ir įsirengė apie 500 kvadratinių metrų švariųjų patalpų. Šios investicijos, pasak A. Lauručio, leido pasiekti tris efektus – gamybinių pajėgumų šuolį, kokybės augimą ir našumo padidėjimą. Jis skaičiuoja, kad į vien į garinimo įrenginius kartu su pagalbine įranga investuota apie 4 mln. Eur. Bene brangiausias – „Buhler Helios“ magnetroninio purškimo aparatas (angl. mangnetron sputtering).

Į švarias gamybines patalpas ir biurą investuota dar apie 2,8 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją