Pasak laikinojo „Litexpo“ direktoriaus J. Bortkevičiaus, visos parodos bei renginiai pirmaisiais šių metų mėnesiais buvo pelningi, augo lankytojų ir dalyvių skaičiai.

„(...) 2020–2022 m. buvo itin sudėtingi dėl apribojimų renginiams, elektros energijos kainų didėjimo, infliacijos, augančių paslaugų kainų. Šie sudėtingi metai tapo svarbiu atspirties tašku bendrovei – pavyko pasiekti, kad „Litexpo“ organizuojamos parodos gebėtų efektyviai transformuotis ir prisitaikyti prie rinkos pokyčių, būtų aktualios ir kuriančios pridėtinę vertę mūsų klientams. Planai rudeniui leidžia teigti, kad veiklos lėtėjimui pagrindo šiuo metu nėra“, – sakė laikinasis „Litexpo“ direktorius Justinas Bortkevičius.

Skelbiama, kad pernai parodų ir renginių organizavimo centre surengta 111 renginių, bendras lankytojų skaičius – 200 468. 2023 metais per 5 su puse mėnesio bendras parodų ir renginių skaičius – 53, bendras lankytojų skaičius – 145 648.

„Po pandemijos metais patirto nuosmukio grįžome su dar didesne jėga. Prognozės, kad renginiai ir parodos gali persikelti į internetą, nepasitvirtino. Visgi lankytojai ir parodų dalyviai labiausiai vertina tiesioginį ir gyvą kontaktą“, – pažymėjo J. Bortkevičius.

Sėkmingiausiu renginiu šiemet buvo vasario mėnesį vykusi „Vilniaus knygų mugė“. Skelbiama, kad ši paroda viršijo planuotus finansinius lūkesčius ir beveik padvigubino savo lankytojų skaičių. Šiemet ji pritraukė 57 200 lankytojų, 2022 m. – 33 000.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją