„Anapilin iškeliavo žmogus, 46 metus išdirbęs Klaipėdos miesto šilumos ūkio bendrovėje, užauginęs ne vieną energetikų kartą, prisidėjęs prie inovatyviausių sprendimų, turėjusių įtakos visos šalies energetikos sektoriui.

Vytauto Valučio vadovavimo laikotarpiu „Klaipėdos energija“ pradėjo organizuoti veiklą remiantis pasauliniais ISO standartais, tapo pirmąja šalyje šilumos tiekimo bendrove, kurios akcijų įsigijo užsienio kapitalo investuotojai. Šis žingsnis atvėrė kelius pirmosios šalyje atliekas deginančias termofikacinės jėgainės atsiradimui uostamiestyje. Atsinaujinančio kuro era – paleisti pirmieji bendrovės biokuro katilai – prasidėjo taip pat vadovaujant mus palikusiam Vytautui Valučiui.

Su pagarba prisimename ilgametį mūsų vadovą. Nuoširdžiai užjaučiame velionio artimuosius, jį pažinojusius, buvusius bendradarbius“, – pranešime rašo „Klaipėdos energija“.

Kaip rašo „Atvira Klaipėda“, „Klaipėdos energijos“ vadovu jis buvo paskirtas 1994-ųjų birželį ir ėjo šias pareigas iki 2016-ųjų pabaigos. 1947-aisiais Žemaičių Naumiestyje gimęs V. Valutis buvo baigęs Talino politechnikos institutą, kuriame įgijo šiluminės inžinerijos specialybę ir pagal ją dirbo Klaipėdos rajoninėje katilinėje vyriausiuoju inžinieriumi.

Užuojautą pareiškė ir buvęs miesto meras.

„Eidamas 76-uosius metus mirė Vytautas Valutis, klaipėdiečiams žinomas kaip ilgametis uostamiesčio savivaldybės valdomos AB „Klaipėdos energija“ vadovas. Man pradėjus savo darbą miesto meru, teko daug ir labai dalykiškai, bet visada labai pagarbiai ir geranoriškai bendradarbiauti ir mokytis iš šio puikaus savo srities profesionalo ir nuostabiai šilto bei paprasto žmogaus.

Drąsiai vadinu jį pramoninės/gamybinės Klaipėdos miesto istorijos kūrėju, mokytoju ir autoritetu, kurį gerbė visi, visur ir visada. Lemtingas sutapimas – neblėstančios žmogiškosios šilumos žmogus, ilgus metus rūpinęsis, kad Klaipėda gyventų šiltai ir jaukiai, visus tuos metus vadovavo bendrovei, kuri tiesiogiai tuo ir rūpinosi – labai profesionaliai, atsakingai, su meile Klaipėdai ir klaipėdiečiams.

Nuoširdžiai užjaučiu šeimos narius ir artimuosius, o ši skaudi netektis – tai netektis ir visam miestui bei jo bendruomenei, netekusiai garbingo, doro, atsakingo ir nuoširdaus jos nario, klaipėdiečio Vytauto Valučio“, – socialiniame tinkle „Facebook“ rašo buvęs miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Informuojama, kad atsisveikinimas su Vytautu Valučiu vyks gegužės 31 d., trečiadienį, nuo 15 val. UAB „Amžiaus vartai“ laidojimo namuose (Priestočio g. 7, Klaipėda).

Birželio 1 d., ketvirtadienį urna išnešama 12 val., laidotuvės vyks Priekulės kapinėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją