Paramai numatyti 25 mln. eurų ir tikimasi, kad iki 2026 m. II ketv. bus sukurta per 1300 naujų darbo vietų.

„Priemonė suteiks galimybę turintiems idėjų ir norintiems kurti verslus gauti jiems būtiną pagalbą. Kviečiu ypač pasidomėti specialistus esančius vaiko priežiūros atostogose, studentus ar svarstančius grįžti į Lietuvą“, – sako ministrė Monika Navickienė.

Pasak SADM pateiktą informaciją, visi svarstantys apie verslą gali išklausyti nuotolinius nemokamus verslumo mokymus Inovacijų agentūros platformoje. Mokymai padės įsivertinti ar verslas domina ir suteiks naudingų žinių.

Išklausę kursus, darbo neturintys ar mažas pajamas gaunantys visuomenės nariai netrukus galės dalyvauti atrankoje ir laimėję atranką gauti iki 26 tūkst. eurų (31 MMA) 1 darbo vietai verslo pradžiai informacinių technologijų, žaliosios ir žiedinėse ekonomikose. Lėšos galės būti naudojamos įrangos įsigijimui, patalpų įrengimui ar remontui.

Paramos kreiptis galės: bedarbiai, kurie neteko darbo bet kada po Covid pandemijos pradžios ar darbuotojai uždirbantys iki 1,5 MMA, iki 1260 EUR popieriuje.

Prioritetą (papildomų balų vertinant paraiškas) taip pat gaus žmonės auginantys vaikus, studentai, grįžtantys į Lietuvą piliečiai, jaunimas iki 29 m., taip pat vyresni kaip 50 m. asmenys, bei asmenys kuriantys darbo vietas didesnio nedarbo regionuose.

Anot SADM, atrankų metu bus vertinamas ne tik pareiškėjas, bet ir jo verslo idėja bei gebėjimas ją įgyvendinti. Pirmumą paramai gaus tie, kurie darbo vietas steigs už mažesnę sumą.

Pirmąsias 300 paraiškų Užimtumo tarnyba planuoja priimti jau birželio pabaigoje. Iš viso, per šiuos metus, bus priimta apie 700 paraiškų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)