Sostinės centre esančio viešbučio „Neringa“ atstovas Tautvydas Šarskus tvirtina, kad pastarasis savaitgalis buvo rekordinis atsižvelgiant į pastaruosius keletą metų – tiek užimtumu, tiek buvusiomis kainomis. Pasak jo, nakvynės kainos buvo 30 proc. didesnės, negu įprasta.

„Mūsų viešbučio kainos buvo maždaug 30 proc. didesnės lyginant su kitomis šio mėnesio dienomis, o to priežastys buvo dvi – Eurolygos finalinis ketvertas, kuris visiškai netilpo Kauno viešbučiuose, bei be abejo „Rammstein“ koncertas“, – Eltai teigė T. Šarskus.

„Pagal šalis svečius galima būtų surikiuoti taip: 1. Latvija 2. Vokietija 3. Lietuva 4. Suomija 5. Švedija. Tikrai žinau, kad nemaža dalis latvių buvo atvykę į Eurolygos rungtynes, didžioji dalis vokiečių bei skandinavų, kaip ir lietuviai – į Rammstein“, – akcentavo jis.

Viešbutis „Congress“ kainas buvo pakėlęs du kartus

Tuo tarpu viešbučio „Congress“ pardavimų vadybininkė Kamilė Goštautaitė tikino, kad „Rammstein“ koncerto buvo užimtumas buvo 100 proc., o kaina už kambarį buvo apie 2 kartus didesnė negu įprasta.

„Jeigu įprastai standartinio kambario kaina apie 80–90 eurų, tai tą dieną buvo apie 200 eurų. Labai daug kambarių buvo nupirkta jau prieš gerą pusmetį, kai tik paskelbė apie koncertą“, – sakė K. Goštautaitė.

„Pas mus gyveno nemažai vokiečių, estų, suomių, žinoma ir lietuvių, tačiau mes visada sulaukiame svečių iš šitų šalių”, – pažymėjo ji.

E. Šiškauskienė: restoranai buvo pilni

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentė Evalda Šiškauskienė taip pat akcentavo, kad „Rammstein“ koncerto metu restoranai buvo pilni. Pasak jos, sostinė buvo pilna užsieniečių.

„Buvo labai daug svečių ir iš Vokietijos labai daug ir šiaip užsieniečių pilnas miestas. Buvo visi atvykę anksčiau, tai restoranai buvo pilni. Bent jau tą dieną ir dieną prieš tai, tai tikrai labai jautėsi pagyvėjimas mieste“, – Eltai sakė E. Šiškauskienė.

Pirmadienį Vilniuje, Vingio parke, vyko grandiozinis vokiečių grupės „Rammstein” koncertas. Manoma, kad jame dalyvavo apie 40 tūkst. žmonių.

Taip pat gegužės 19–21 dienomis Kaune vyko Eurolygos finalinis ketvertas. Keturios stipriausios Europos krepšinio komandos grūmėsi dėl čempionų titulo – „Monaco“, „Barcelona“, „Real“ ir „Olympiacos“. Čempionų titulą iškovojo Madrido „Real” klubas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją