Kai 2022 m. vasario mėn. Rusija pradėjo karą Ukrainoje, nepaisydamos įdarbio ir milžiniškų nuostolių šimtai Vakarų valstybių kompanijų suskubo trauktis iš agresorės rinkos.

Nuo invazijos pradžios per 1000 Vakarų bendrovių paskelbė apribojančios savo veiklą Rusijoje. Vis dėlto praėjus daugiau nei metams nuo karo pradžios, Rusijoje vis dar veikia šimtai Europos ir JAV įmonių. Jų nestabdo nei sankcijos, nei vartotojų boikotai.

Šiuos skaičius renka ir reguliariai atnaujina Jeilio universiteto ekspertų komanda, kuri įmonių pranešimus stebi nuo pat karo pradžios 2022 m. vasario mėn.

Universiteto ekspertai kasdien atnaujina sąrašą verslų, kurie vienaip ar kitaip turėjo ar vis dar turi ryšių su Rusija. Kompanijos suskirstytos į penkias kategorijas: pilnai nutraukusios veiklą Rusijoje, sustabdžiusios pardavimus ir investicijas, sumažinusios verslo dalį, „perkančios laiką“ ir toliau pilna apimtimi dirbančios šioje rinkoje.

Delfi panagrinėjo šį sąrašą ir pateikia pavyzdžius tarptautinių bendrovių, kurios toliau dirba Rusijoje, įšaldė savo veiklą arba sumažino tik dalį verslo agresorės rinkoje.