Finansų ministrės patarėjas Darius Sadeckas teigia, kad jeigu nauja tvarka būtų priimta, dienpinigiai mokami nebūtų jeigu renginių organizatorius apmoka komandiruotę arba aprūpina maistu.

„Siūloma nustatyti, kad kai dalį dienpinigių apmoka renginio organizatorius, darbdavio mokami dienpinigiai, kartu su organizatoriaus mokamais dienpinigiais, neturėtų būti mažesni už nutarime nustatytus dienpinigių dydžius. Jeigu renginio organizatorius apmoka visus dienpinigius pagal nustatytus dydžius arba aprūpina maistu darbdavys neprivalėtų mokėti dienpinigių“, – antradienį Trišalės tarybos posėdyje teigė D. Sadeckas.

Taip pat, anot jo, kai keliaujama per kelias valstybes, skaičiuojant dienpinigius būtų remiamasi tik galutinės valstybės dienpinigių mokėjimo tvarka ir dydžiais.

„Būtent eliminuojami tie atvejai, kai vykstama tranzitu per kažkurią valstybę, kai jungiamasis skrydis ar kita transporto priemonė. Tokiais atvejais vidutinių dienpinigių dydžių neskaičiuotume, skaičiuotume tik galutinės valstybės dienpinigių dydį“, – sakė jis.

Šiuo siūlymu taip pat norima didinti kai kurioms šalims nustatytus dienpinigių ir gyvenamojo ploto nuomos išlaidų dydžius, ypač išskiriant Niujorke, Los Andžele, San Fransiske, Dubajuje ir Londone, kaip vienus brangiausių pasaulio miestų.

Šios taisyklės galiotų valstybės tarnautojams ir darbuotojams, laikinai perkeltiems į pareigas tarptautinėse organizacijose ar institucijose, Europos Sąjungos institucijose ar įstaigose, jeigu darbo užmokestį jiems moka Lietuvos institucijos ar įstaigos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją