„Per pastaruosius metus atnaujinome beveik pusės Vilniaus mokyklų sporto aikštynus. Vien pernai renovuota 12 mokyklinių aikštynų. Futbolo entuziastai žaidžia ant kokybiškos dirbtinės dangos, bėgikai asmeninių rekordų siekia atnaujintuose bėgimo takuose, daugiafunkcės dirbtinės dangos aikštelės tinkamos krepšiniui, tinkliniui, tenisui, kvadratui ar kitoms veiklos. Visi atnaujinti sporto aikštynai yra prieinami ne tik moksleiviams, bet ir bendruomenėms“, – sakė Vilniaus meras Valdas Benkunskas.

Tuo metu Sporto ir sveikatingumo skyriaus vedėjas Edvinas Eimontas sako, kad mokyklos, kurių aikštynai nusidėvėję, praneša apie tai savivaldybei, o įvertinus aikštyno būklę, poreikį bei užimtumą, specialistai sprendžia dėl jo atnaujinimo.

„Galima sakyti, jog visose mokyklose, kurios prašė atnaujinti lauko aikštynus, tai jau padaryta, arba greit bus remontai. Kadangi tai nėra naujos statybos projektai, procesas užtrunka ne taip ilgai, spėjame patenkinti mokyklų poreikį“, – teigė jis.

Skelbiama, kad vieno iš sostinės aikštynų atnaujinimo darbai jau prasidėjo Atgajos specialiojoje mokykloje. Joje, kaip ir Aleksandro Puškino gimnazijoje, bus įrengti interaktyvūs įrenginiai, kurie tinkami ne tik sportui, bet ir mokymuisi. Minėtuose aikštynuose numatyta atnaujinti krepšinio, futbolo aikšteles, treniruoklių zoną, gimnazijos aikštyne bus įrengta ir mažoji futbolo aikštė.

Interaktyvūs sporto žaidimų įrenginiai atsiras ir Barboros Radvilaitės progimnazijos aikštyne. Jame bus modernizuotos dvi krepšinio, tinklinio ir futbolo aikštelės, įrengta treniruoklių zona. Atnaujinimo darbų pirkimo konkursas jau baigtas ir šiuo metu vertinami pasiūlymai.

Savivaldybė pažymi, kad darbų rangos sutartis pasirašyta ir netrukus darbai prasidės Žaros gimnazijos aikštyne. Pirkimai jau įvyko ir rengiamasi pasirašyti sutartis dėl Minties, Radvilų, Žvėryno, Santaros, Vasilijaus Kačialovo gimnazijų, Vytės Nemunėlio pradinės mokyklos, Abraomo Kulviečio klasikinės gimnazijos ir Naujininkų progimnazijų lauko sporto aikštynų atnaujinimo.

Dar šiais metais atnaujinti ruošiamasi ir Grigiškių Šviesos gimnazijos, VGTU inžinerijos licėjaus, Grigiškių, Fabijoniškių, Jono Basanavičiaus gimnazijų, Liepkalnio pagrindinės mokyklos, Naujamiesčio mokyklos, Simono Stanevičiaus, Kunigaikščio Gedimino progimnazijų lauko sporto aikštynus.

Daugumoje objektų darbai prasidės jau artimiausiu metu, tęsis visą vasarą, kai kuriuose, ypač didesniuose, darbai gali užsitęsti iki žiemos sezono pradžios.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją