„Profesinės sąjungos, reaguodamos į esamą situaciją, kreipėsi į prezidentą ir Vyriausybę, kad kuo skubiau būtų imtasi priemonių apsaugoti pramonės įmonių darbuotojus“, – po Prezidentūroje surengto teigė K. Krupavičienė.

Pasak jos, daugiausia problemų šiandien kyla tekstilės ir baldų gamybos įmonėse, kurios šiuo metu ieško kaip išgyventi ir atleidinėja darbuotojus.

„Pavyzdžiui, viena įmonė Kėdainiuose neseniai atleido 50 žmonių ir bando toliau gyventi taupydama, trumpindama darbo laiką. Dar kitos bendrovės bando dirbti 4 darbo dienų per savaitę režimu“, – kalbėjo K. Krupavičienė.

Jos teigimu, nuo dar didesnės atleidimų bangos pramonės sektoriuje kol kas gelbsti tai, kad darbuotojai turi sukauptų atostogų, be to, prasideda vasara, kai daugiau žmonių atostogauja. Bet ilgainiui problemos gilės.

Kristina Krupavičienė

„Bet mums kelia rūpestį tai, ką įmonės darys toliau, kai visas taupymo potencialas bus išnaudotas“, – sakė „Solidarumo“ vadovė.

Anot jos, reikalingos skubios priemonės, nes pramonės darbuotojai gauna ne tokius didelius atlyginimus, kad turėtų sukaupę pakankamai santaupų sunkmečiui išgyventi.

K. Krupavičienės teigimu, valstybė galėtų taikyti per koronaviruso pandemiją naudotą praktiką, kai buvo kompensuojama dalis į prastovas išleistų darbuotojų atlyginimų. Taip pat būtina investuoti į darbuotojų kvalifikacijos kėlimą, kad žmonės galėtų imtis naujos veiklos.

„Darbdaviai gali apmokyti ir kitų profesijų, kurias būtų galima pritaikyti toje pačioje įmonėje. Jei mes investuojame į inovacijas, į naujas technologijas, turime apmokyti žmones su tomis inovacijomis dirbti“, – teigė „Solidarumo“ vadovė.

Anot K. Krupavičienės, jei pramonės darbuotojai dabar nebus išsaugoti, jie emigruos, o paskui tai sukels dar didesnių problemų, kai ekonomika ims atsigauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)