Viešbučio „Congress“ pardavimų vadybininkė Kamilė Goštautaitė informavo, kad standartinis kambarys įprastai kainuoja 80–90 eurų už naktį, tačiau šiai minutei kaina siekia apie 300 eurų.

„Mūsų atveju, viešbučio kaina įprastai būtų 80–90 eurų už naktį. Dabar žmonės perka kambarius už 200–300 eurų nakčiai. Kalbu apie standartinius kambarius“, – Eltai teigė K. Goštautaitė.

„Tos kainos kilo palaipsniui, faktas, kad kiekvienas verslas taip daro. Iš pradžių paleidome kambarius pigiau ir matėme, kad yra didelis populiarumas, tai tos kainos pradėjo kilti. Šiai minutei kaina siekia apie 300 eurų už naktį“, – pažymėjo ji.

„Congress“ kol kas neturėjo informacijos dėl to, kaip skiriasi svečių iš užsienio skaičius lyginant su įprastu laikotarpiu, nes tokie duomenys būna aiškus jau klientams išvykus.

„Amber food“ grupės direktorius: „Rammstein“ koncertas turės didesnę įtaką

Tuo tarpu „Amber food“ grupės direktorius Gediminas Balnis tikino, kad Eurolygos finalinis ketvertas nėra ypatingas renginys restoranams, nes jis vyks tris dienas ir savaitgaliais, kai restoranų apyvartos ir taip didelės. Pasak jo, „Rammstein“ koncertas Vilniuje darys didesnę įtaką, nes jo metu gali atvykti 20 tūkst. svečių iš užsienio.

Gediminas Balnis

„Kai bus „Rammstein“ koncertas ir atvažiuos 20 tūkst. užsieniečių, tai darys didesnę įtaką, negu krepšinio rungtynės. Buvo Europos krepšinio čempionatas prieš 12 metų Lietuvoje, ten buvo padidėjusios apyvartos. Dar vienas dalykas, kodėl mes sakome, kad Lietuvai būtų ypač gerai Konferencijų centras, dėl to, jog vyksta renginiai, dažniausiai organizatoriai pasirenka laisvesnius laikus, kai ir viešbučiai būna pigesni, ir apkrovimai būna mažesni. Tai būna lengvi pinigai“, – Eltai aiškino G. Balnis.

„Šis laikotarpis ir taip (nevykstant Eurolygos finaliniam ketvertui – ELTA) būtų labai geras savaitgalis, nes „Akropolyje“ yra JAMAM dienos ir Hanza dienos vyksta Kaune. Lygiai taip pat kaip Valentino diena, jeigu ji būna penktadienį, tai padidėja apyvarta 20–30 proc. negu įprastą penktadienį. Bet jeigu tai būna Valentino diena pirmadienį, tai tada apyvartos gali būti ir tris kartus didesnės, negu įprasta pirmadienį“, – akcentavo jis.

G. Balnis tvirtino, kad tam tikrą didesnę apyvartą restoranai nebent gali pajusti pirmadienį, aistruolių išvykimo dieną, tačiau laikotarpis šiam renginiui, anot jo, nėra dėkingas.

„Tas laikotarpis sutapo nedėkingas, kad ir taip daug bus žmonių tą savaitgalį, nesusijusių su krepšiniu. O restoranai ne guminiai“, – teigė verslininkas.

„Amber food“ grupės direktorius patikino, kad kainų pokytis restoranų sektoriuje nėra įmanomas, tačiau viešbučių dėl keliamos kainos, jo teigimu, smerkti nereikėtų.

„Viešbučiai yra lankstūs per kainodarą, jie gali užsidirbti iš didesnių kainų. O mes kadangi patiekalų kainų nekeliame... Be abejo, gal bus didesnė (apyvarta – ELTA), 100 proc. užimtumą turėsime nuo pat ryto iki vakaro, bet tai ne renginys, kai būna konferencijos pirmadienį–trečiadienį“, – sakė G. Balnis.

„Šios dienos įprastai restoranams labai silpnos, bet kokį pirmadienį galime tada suprekiauti tris kartus daugiau, negu įprasta, o penktadienį fiziškai galime tik 30 proc. kartų daugiau, bet ne kartais“, – pabrėžė jis.

Gegužės 19–21 dienomis Kaune vyks Eurolygos finalinis ketvertas. Keturios stipriausios Europos krepšinio komandos susigrums dėl čempionų titulo – „Monaco“, „Barcelona“, „Real“ ir „Olympiacos“.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją