Vyriausybės nutarimu šiuo metu Invega pagrindu yra konsoliduojamos įmonės: UAB Viešųjų investicijų plėtros agentūra (VIPA), UAB Valstybės investicijų valdymo agentūra (VIVA) ir UAB Žemės ūkio paskolų garantijų fondas (ŽŪPGF). LR finansų ministerija atstovauja valstybei akcininkės teisėmis. INVEGA tapo vienintele finansų įstaiga, turinčia nacionalinės plėtros įstaigos (NPĮ) statusą, leidžiantį įgyvendinti skatinamąsias finansines priemones.

„Naujai formuojamai įmonės valdybai yra keliami lūkesčiai užbaigti konsolidaciją bei prijungtų įmonių integracinius procesus, išsaugoti esamus bei pritraukti naujus talentus ir užtikrinti valdysenos transformaciją. Įmonės veiklos sėkmė priklauso nuo esamų priemonių sėkmingos tąsos, naujų finansinių priemonių plėtros ir suinteresuotų šalių, t. y. investuotojų, verslo subjektų, socialinių partnerių, viešojo sektoriaus ir kitų atstovų įtraukimo. Keliame aukštus plėtros, valdysenos ir viešųjų lėšų investavimo standartus, todėl naujoji valdyba bus pagrindinė pokyčių ašis, nuo kurios priklausys tiek konsoliduojamų įstaigų integracijos, tiek ir naujų veiklų vystymo sėkmė“, – sako finansų viceministrė Vaida Markevičienė.

Pasak Invegos stebėtojų tarybos pirmininkės Dainos Kleponės, Invega valdyba bus atsakinga už bendros įmonių grupės veiklos strategijos suformavimą ir jos įgyvendinimą. „Ši įstaiga sukurs ne tik tvarias finansines paskatas ekonomikos dalyviams, bet ir leis tikslingai prisidėti prie Lietuvai strategiškai svarbių sričių finansavimo, kur rinkos sąlygomis jis nėra pakankamas. Taip stiprinsime ir finansų sektoriaus atsparumą ir brandą“, – Invega valdybos veiklos kryptis komentavo D. Kleponė.

Pranešime nurodoma, kad Nacionalinės plėtros įstaigos valdybą sudarys penki nariai, kurie bus renkamai ketverių metų kadencijai. Vadovaujantis Invegos korporatyvinio valdymo gairių aprašo reikalavimais, valdybos pirmininkas taip pat eis Invegos vadovo pareigas. Kiti valdybos nariai bus atsakingi už skirtingų sričių kuravimą – strategijos ir verslo vystymo, klientų patirties, rizikos ir atitikties bei finansų ir administravimo.

Kandidatai atrankoje į valdybą kviečiami teikti paraiškas iki 2023 m. birželio 1 d. (imtinai).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją