Anot TEA, praėjusį mėnesį Rusijos naftos eksporto apimtys išaugo 50 tūkst. barelių per dieną, iki 8,3 mln. barelių per dieną. Agentūra skaičiuoja, kad Maskva veikiausiai ne iki galo įvykdė grasinimą smarkiai nurėžti gavybą. „Rusija iš tiesų galimai didina apimtis, kad galėtų kompensuoti prarastas pajamas“, – kasmėnesinėje ataskaitoje apie naftos rinką tvirtino TEA.

Kaip teigiama, Rusijos pajamos iš naftos eksporto balandį padidėjo 1,7 mlrd. JAV dolerių, iki 15 mlrd. JAV dolerių. Nepaisant to, šis skaičius yra 27 proc. mažesnis nei 2022 m. balandį.

Siekdamos apriboti Rusijos galimybes finansuoti savo karą prieš Ukrainą, Didžiojo septyneto (G7) šalys, Australija ir Europos Sąjunga (ES) nustatė rusiškos naftos kainų lubas. ES savo ruožtu taip pat įsivedė naftos importo iš Rusijos embargą. Rusija į tai reagavo paskelbdama, kad sumažins naftos gavybos apimtis 500 tūkst. barelių per dieną.

Nepaisant to, TEA nurodė, kad Rusijos naftos gavybos apimtys balandį praktiškai išliko stabilios ir sudarė 9,6 mln. barelių per dieną. Agentūros tvirtinimu, Rusija, regis, nesusiduria su dideliais sunkumais ieškodama klientų, pasiryžusių pirkti jos naftą ir naftos produktus.

Anot TEA, balandį apie 80 proc. Rusijos naftos eksporto buvo nukreipta į Kiniją ir Indiją.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją