Taivaniečių atstovybės Lietuvoje vadovas Ericas Huangas teigė, kad didėjanti dirbtinio intelekto technologijų paklausa sukuria puikią galimybę Lietuvai ir Taivanui, dvejoms pažengusioms ir technologijomis grindžiamoms ekonomikoms, bendradarbiauti.

Kovo mėnesį padedant Taivaniečių atstovybės Lietuvoje ekonomikos skyriui, Lietuvos startuolis „Turing College“ pasinaudojo Taivano „Startup Terrace“ dviejų savaičių „švelnaus nusileidimo“ planu, kurį paskyrė Smulkiojo ir Vidutinio verslo administracija iš Taivano Ekonomikos ministerijos. Vizito metu „Startup Terrace“ padėjo „Turing“ generaliniam direktoriui Lukui Kaminskiui susitikti ir aptarti galimą bendradarbiavimą su Taivano dirbtinio intelekto laboratorijos „Taiwan AI Lab“ įkūrėju Ethanu Tu.

Taivaniečių atstovybės Lietuvoje patarėjas ekonomikos klausimais Alexas Liao pažymėjo, kad bendradarbiavimas dirbtinio intelekto srityje rodo naują dvišalį ryšį žinių ekonomikoje. Atstovybė yra įsipareigojusi nuolat vykdyti Lietuvos ir Taivano įmonių kontaktų paiešką, taip pat skatinti įmones pasinaudoti esamais Vidurio bei Rytų Europos investiciniais ar paskolų fondais ir toliau stiprinti Taivano ir Lietuvos pramoninį bendradarbiavimą, prekybos ryšius.

Taip pat verta paminėti, kad pagal balandžio mėn. pasirašytą memorandumą „Turing College“ ir „Taiwan AI Lab“ sutinka išnagrinėti bendradarbiavimo galimybes abipusių interesų srityse – dirbtinio intelekto mašininio mokymosi ugdymas, jungtinio mokymosi (angl. federated learning) naudojimas, atotrūkio tarp dirbtinio intelekto technologijų ir tradicinių pramonės šakų mažinimas, gerosios praktikos pavyzdžių kūrimas, keitimasis stažuotėmis. Šiuo memorandumu bus inicijuojamas bendradarbiavimas rengiant pramonei pritaikomo programavimo ir dirbtinio intelekto panaudojimo mokomuosius kursus.

„Turing College“, tai – Lietuvos Ekonomikos ir inovacijų ministerijos remiamas švietimo startuolis, siūlantis duomenų mokslo, duomenų analizės, žiniatinklių kūrimo mokomąsias programas.

„Taiwan AI Lab“ yra pirmoji atvira ne pelno siekianti dirbtinio intelekto mokslinių tyrimų organizacija Azijoje, kuri pasisako už atvirojo algoritmo, atvirojo kodo ir jungtinio mokymosi panaudojimą kuriant dirbtinį intelektą, patikimą tarptautiniu mastu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją