„Manau, kad dabartinė formulė gana gerai veikia. Yra dalykų, kuomet reikia atsižvelgti į ekonomikos ciklą, kaip tai buvo padaryta ir šiemet, nes matome, kad ekonomika lėtėja ir tie sprendimai galimi išdėlioti per keletą metų. Vis tiek daugiau ar mažiau manau, kad formulė veikia gana gerai“, – penktadienį Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) konferencijoje teigė G. Skaistė.

„Manau, kad produktyvumo didinimas labiau ateina per paties verslo investicijas, todėl tie sprendimai, kurie padeda verslui investuoti ir skatinti, ne tik per mokesčių lengvatas, bet taip pat turime nacionalinio plėtros fondo konsolidavimą, dabar reforma vyksta, kuri padės verslui labiau pritraukti kapitalą... Tai labiau verslo investicijų rezultatas“, – akcentavo ji.

Šiuo metu Trišalėje taryboje yra sutarta metodika dėl MMA formulės.

Šiemet buvo atsižvelgiama į 2024 m. prognozuojamą vidutinį darbo užmokestį (VDU) be priedų ir premijų, ir jis yra dauginamas iš penkių didžiausią MMA ir VDU santykį 2019–2021 m. turėjusių ES šalių MMA ir VDU santykio vidurkio.

Balandžio pabaigoje Trišalėje taryboje vėl buvo iškelta idėja keisti MMA apskaičiavimo formulę. Šį klausimą iškėlė Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) generalinis direktorius Ričardas Sartatavičius kalbėjęs apie produktyvumo rodiklio įtraukimą į MMA formulę.

Tačiau tokiai idėjai prieštaravo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos (LPSK) vadovė Inga Ruginienė, tvirtinusi, kad formulės keisti nėra jokio pagrindo ir ji puikiai atitinka priimtą direktyvą.

Galiausiai didelio pritarimo siūlymas keisti MMA formulę nesulaukė ir klausimas atidėtas ateičiai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją