„Aš toliau manau, kad situacija su bankų krize Amerikoje nėra išspręsta – struktūrinės problemos niekur nedingo“, – sako ekonomistas Aleksandras Izgorodinas.

Susvyravęs pasitikėjimas

Kovo mėnuo buvo gausus naujienų Amerikos finansų sistemai, tuomet pranešta apie „Silicon Valley Bank“, „Signature Bank“ ir „Silvergate Bank“ nesėkmes. Tačiau gegužę laukė dar vienas sukrėtimas. Federalinė indėlių draudimo korporacija (FDIC) pranešė, kad šalies bankininkystės milžinė „JPMorgan Chase“ perims didžiąją dalį 14-o pagal dydį banko „First Republic Bank“, kuris baigia savo veiklą.

VU docentas Algirdas Bartkus teigia, kad kovo mėnesį veiklą nutraukę bankai buvo iš esmės nedideli, rizikingi, investavę į kriptovaliutas, fintech.

„Signature“ gal senesnis, bet visą laiką pasižymėjęs tuo, kad buvo investicinis bankas, užsiėmęs rizikingomis investicijomis.

Šitas („First Republic“ – red.) irgi investicinis bankas, bet jis labai didelį kiekį savo turto yra laikęs iždo vertybiniuose popieriuose, tai reiškia, investavęs į valstybės skolą. Tai yra labai saugi investicija“, – sako A. Bartkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją