Oficialiai skelbiama, kad laivas „Benas“ ir visas verslas parduodamas už 189 000 eurų + PVM.

„Tai nuo pat pradžių buvo investicinis projektas, nukreiptas į turizmo skatinimą. Norėjome parodyti, kad tokia paslauga gali būti pelninga“, – teigia laivo savininkas Mantas Paliokas.

Jis sako, kad laivą prieš daugiau nei trejus metus buvo nuspręsta įsigyti dėl to, kad yra greitaeigis (kruizinis greitis iki 19 mazgų) bei mažos grimzlės, kas labai tinkama Kuršių mariose.

Laivas parduodamas su bilietų patinimo sistema, internetiniais domenais ir t.t.

„Benas“ talpina 66 keleivius ir 2 įgulos narius.

„Vyksta derybos su potencialiu pirkėju. Tačiau kol jos nebaigtos, ruošiamės artėjančiam sezonui“, – sako M. Paliokas.

Anot jo, jau nuo gegužės 15 d. prasidės prekyba bilietais. Tačiau reguliarūs reisai į Nidą prasidės tik prieš Jonines – birželio 23 dieną.

„Iki birželio 1 d. bilietai kainuos kaip ir praėjusiais metais, suaugusiam – 18 eurų, vėliau šiek tiek brangs“, – sako M. Paliokas.

Anot jo, per sezoną laivas plukdo apie 6-7 tūkstančius keleivių.

Paskutiniu metu keleivių pervežimą vidaus vandenyse vykdantys verslininkai stebisi valstybės vykdoma politika, kuomet uždrausta naudotis akcizo lengvata kurui.

„Labai apmaudu, kad valstybės sprendimai ir nenoras kalbėtis su verslu žlugdo planus investuoti ir plėtoti turizmo sektorių“, – sako M . Paliokas.

Jis užsimena, kad verslo atstovai jau vienijasi, kad galėtų inicijuoti įstatymo pataisas, kurios suteiktų lengvatų vidaus vandenyse keleivius plukdančių laivų kurui.