„Patikėkite, skambučių dėl šio ilgojo savaitgalio sulaukiame labai daug – telefonas kaista. Šeštadieniui jau nebėra kambarių. Nebėra ir apartamentų, kurių nakvynės kaina – 110 eurų be pusryčių. Rezervuota ir studija su vaizdu į jūrą, kuri kainuoja 400 eurų be pusryčių. Daugiausiai šiam savaitgaliui žmonės rezervuojasi vietas dviem nakvynėms. Sekmadieniui dar kelios vietos yra“, – situaciją paaiškino viešbučio „Palangos žuvėdra“ administratorė Giedrė Krasenkovė.

Rezervuojasi jau nuo sausio mėnesio

Ji teigė, kad šiam ilgajam savaitgaliui pirmosios rezervacijos prasidėjo jau sausio mėnesį, o aktyvesnis sujudimas buvo nuo kovo mėnesio.

„Žmonės iš anksto planuojasi savo laiką ir nori būti garantuoti dėl pasirinktos vietos“, – akcentavo viešbučio „Palangos žuvėdra“ administratorė.

Tiesa, ji pridūrė, kad pasitaiko ir taip, kad žmonės paskutinę akimirką atšaukia rezervacijas, dėl nenumatytų asmeninių reikalų.

„Būna, kad paskutinę dieną atsilaisvina vienas ar kitas kambarys, tad kartais ir norintiems pailsėti paskutinę akimirką pasiseka“, – šyptelėjo moteris.

Visam ilgajam savaitgaliui vietos jau nebėra ir populiarioje Palangos sanatorijoje „Gradiali“, įsikūrusioje gamtos prieglobstyje, pušynų apsuptyje, visai šalia Baltijos jūros.

„Visiškai nebeturime vietos nei penktadieniui, nei šeštadieniui, nei sekmadieniui. Visos vietos rezervuotos jau maždaug prieš savaitę“, – situaciją komentavo sanatorijos „Gradiali“ rinkodaros vadovė Rasa Burbė.

Anot jos, neretai poilsiautojai tuo pradeda rūpintis bent 3 savaites prieš planuodami savo poilsį.

„Žmonių suaktyvėjimą pajutome nuo balandžio mėnesio pradžios, kai pasirodė dažnesni saulės spinduliai. Visas balandis mums buvo išties aktyvus“, – pabrėžė R. Burbė.

Anot jos, pirmiausia buvo iššluoti 73 eurus (su pusryčiais) už nakvynę kainuojantys kambariai, tačiau rezervuoti ir brangesni – šeimyniniai 263 eurus (su pusryčiais) kainuojantys kambariai.

Kitame Palangoje šalia Baltijos jūros įsikūrusiame penkių žvaigždučių viešbutyje „Pušų paunksnėje“ taip pat jaučiamas poilsiautojų suaktyvėjimas – rezervuoti 249 eurus su pusryčiais kainuojantys dviviečiai kambariai. Tiesa, netrukus administratorė patikslino, kad visgi atsirado porą kambarių dėl atšauktų rezervacijų.

Ketvirtadienį popiet peržiūrėjus vieną iš didžiausių pasaulyje kelionių paslaugų pardavimo platformų Booking.com Palangoje viešbučių šeštadieniui dar buvo galima rasti, tačiau jų kainos – didokos.

Pavyzdžiui, „Palanga Life Balance SPA hotel“ viešbučio numerio su 1 lova kaina – 308 eurai, „Amsterdam Plaza Hotel & SPA“ dviejų miegamųjų numeris – 302 eurai, „Vanagupės“ viešbutyje – 222 eurai už naktį.

Nidos viešbučiuose – šimtaprocentinis užimtumas

Panaši situacija dėl ilgojo savaitgalio ir Neringoje – viešbučių numeriai tiesiog šluote šluojami.

„Poilsiautojų aktyvumas – didžiulis. Žmonės yra išsiilgę atostogų ir pajūrio. Šeštadieniui pas mus nėra vietos, tik sekmadieniui likę keli kambariai“, – sakė viešbučio „Nidus“ administratorė Inga Riterytė.

Anot jos, rezervuoti visi ne tik tik standartiniai 109 eurus su pusryčiais kainuojantys numeriai, bet ir 190 eurų su pusryčiais kainuojantys dviejų miegamųjų apartamentai.

„SPA Nida“ viešbutis neturi vietų visam ilgajam savaitgaliui. Rezervuoti ne tik visi standartiniai numeriai, bet ir 409 eurus kainuojantys apartamentai.

Apie tai, kad šis ilgasis savaitgalis Neringos verslininkams yra išskirtinis, pripažino ir Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ direktoriaus pavaduotoja Angelina Ivanova.

„Neringos apgyvendinimo įstaigos sulaukė didesnio svečių susidomėjimo, nei eilinį pavasario savaitgalį. Tai tikriausia lemia tiek, jog tai ilgasis savaitgalis, tiek galimai saulėti orai.

Mūsų centro duomenimis, kai kuriuose kurorto viešbučiuose, pavyzdžiui „Nidus“, „SPA Nida“, „Nidos banga“, fiksuojamas šimtaprocentinis užimtumas, tačiau nusiminti nereikia, nes dar kituose viešbučiuose, svečių namuose bei privačiame sektoriuje vietų yra“, – sakė A. Ivanova.

Ji pripažino, kad viešbučiuose kainos yra didesnės, nei svečių namuose.

„Vidutinė dviviečio kambario kaina viešbutyje yra nuo 80 iki 140 eurų parai su pusryčiais. Svečių namuose galima rasti kambarį ir nuo 52 eurų parai. O privačių apartamentų kaina gali būti nuo 60 iki 120 eurų parai“, – sakė Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ direktoriaus pavaduotoja.

Ji akcentavo ir tai, kad jaučiamas šioks toks suaktyvėjimas ir svečių iš užsienio šalių.

„Šį savaitgalį viešbučių duomenimis tikimės sulaukti svečių iš JAV, Japonijos, Vokietijos, Latvijos“, – sakė A. Ivanova.

Ji visus Neringos svečius kviečia į šį savaitgalį vyksiantį jau tradicinį renginį „Žiobrines“.

„Šventės metu Neringos miesto svečius kviesime į kulinarinę ir pažintinę kelionę po Kuršių Neriją, skatinsime dalyvauti kūrybiniuose užsiėmimuose, ekskursijose. Taip pat šventės proga kurorto kavinės bei restoranai paruošė specialų meniu. Juose bus gaminama ir kvapni žuvienė, ir įmantresni žuvies patiekalai – žiobrio straganina, sterko sevičė, rūkyto ešerio spurgos bei daug kitų“, – į Neringą užsukti ragino Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ direktoriaus pavaduotoja.

„Ateičiai besiruošiantiems praleisti savaitgalį Neringoje siūlome nakvynės vieta pasirūpinti iš anksto“, – pridūrė ji.

Verslininkai naudojasi padėtimi

Paaiškėjo ir tai, kad kai kurių Palangos ir Nidos viešbučių savininkai naudojasi padėtimi – paskambinus ir pasiteiravus apie nakvynę šeštadieniui, prabyla, kad nėra vietų, tačiau tuoj pat priduria: „Jei rezervuosite kambarį visam savaitgaliui, tada kambarį gal ir rasime. Tik šeštadieniui rezervuoti kambarį mums nenaudinga“.

Tiesa, netrukus prisistačius, kad viešbučių kainomis ir ilgojo savaitgalio tendencijomis domisi žurnalistai, keli tokių viešbučių administratoriai viešai komentuoti atsisakė.

„Kodėl žurnalistai neparašo, kad pirmadienį šie kurortai jau būna tušti ir viešbučių kainos – dvigubai mažesnės. Kartais paskaitai straipsnius žiniasklaidoje ir susidaro toks įspūdis, kad Palanga ir Neringa tiesiog lobsta nuo turistų srauto, viešbučių kainos – didžiulės, bet ne visi supranta, kad tik savaitgaliais mes užsidirbame, kad galėtume išgyventi ir tomis dienomis, kai viešbučiai būna tušti“, – Delfi žurnalistams sakė viešai prisistatyti nenorėjęs vieno Neringos viešbučio administratorius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)