Tai pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Ukrainos ekonomikos ministerijos spaudos tarnyba.

Antradienį Lenkija ir Ukraina atnaujino derybas dėl ukrainietiškų grūdų ir maisto produktų tranzito.

„Derybose buvo nuspręsta, kad Ukrainos žemės ūkio produkcijos tranzitas per Lenkijos teritoriją bus deblokuotas naktį iš penktadienio, balandžio 21-osios, į šeštadienį, balandžio 22-ąją“, – sakė žurnalistams Ukrainos ekonomikos ministrė Julija Svyrydenko.

Ji patikslino, kad dabar Ukrainos vyriausybė laukia oficialaus Lenkijos komunikato dėl ukrainietiškos produkcijos gabenimo per Lenkijos teritoriją techninių aspektų.

Pasak Lenkijos žemės ūkio ministro Roberto Teluso, jo šaliai pavyko parengti mechanizmus, kad tranzitu gabenamų grūdų neliktų Lenkijoje. Jis patikslino, kad šiuo tikslu bus paleista speciali stebėjimo sistema.
„Per Lenkiją gabenamų Ukrainos grūdų siuntos bus plombuojamos elektroninėmis GPS plombomis“, – pažymėjo jis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, 2023 metų balandžio 15 d. Lenkija įvedė laikiną grūdų ir kitų rūšių žemės ūkio produkcijos importo iš Ukrainos draudimą, taip pat sustabdė Ukrainos agropramoninio komplekso produkcijos tranzitą per savo teritoriją.

Be to, Vengrija ir Slovakija uždraudė grūdų ir kitų rūšių žemės ūkio produkcijos importą iš Ukrainos, tačiau tranzito nesustabdė. Bulgarija ir Rumunija dar svarsto galimybę stabdyti žemės ūkio produkcijos importą iš Ukrainos.

Šių metų balandžio 17 d. Europos Komisija pareiškė nepritarianti valstybių-narių sprendimui vienašališkai apriboti grūdų ir kitų maisto prekių importą iš Ukrainos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją