Įmonės UAB „Kintai“ valdas pastebėti nesunku.

Dar nuo pagrindinio kelio matyti didžiuliai tvenkiniai, kuriuose auginama žuvis. Jų plotas sudaro didžiulę 600 ha teritoriją, bet mus pasitikusi Agnė Višinskaitė-Milukienė tikina, kad į įmonės pavadinimą telpa ne tik žuvininkystė bei produkcijos perdiribimas. Tai – ir turizmo kompleksas „Mėlynasis karpis“ su apgyvendinimu ir restoranu, ir laivų nuoma.

Pati Agnė sakosi atsakinga už su turizmu susijusią verslo dalį, tėtis – už žuvininkystę, o brolis – žuvies perdirbimą.

„Čia dirba ir mano dėdė Gintaras, jis taip pat dirba su žuvimi. Mano darbas prižiūrėti „Mėlynąjį karpį“, o mano vyras užsiima profesionalia karpių žvejyba, turi profesionalių karpių tvenkinį. Tai – tikras šeimos verslas“, – sako ji ir pasakoja pati esanti čia vietinė.

Įmonę, kaip tikina, jos tėtis įkūrė prieš maždaug 30 metų.

„Viskas ir prasidėjo nuo žuvininkystės tvenkinių, tėtis juos privatizavo ir pradėjo auginti žuvį. Tada jis pastebėjo, kad atvyksta daug žvejų ir kad čia įkurtas objektas galėtų būti puikus turizmui vystyti. Tuo metu čia tokių vietų nebuvo.

Šis pastatas, kuriame esame, yra buvusi siurblinė, kuri pompuoja vandenį iš Minijos ir aprūpina visus tvenkinius“, – apie restoraną sako Agnė.

Pro langą matyti ir didžiulė plūduriuojanti barža. Joje – 9 kambariai/kajutės, kuriose svečiai gali gyventi ant vandens.

„Laivas niekur neišplauks, nors, teoriškai, galėtų“, – juokiasi Agnė.

Bet šeima turi kitą laivą, kuris tam ir skirtas – plukdo norinčius ekskursijoms po Nemuno deltą.

„Esame labai geroje strateginėje vietoje, nes išplaukus iš mūsų galima pamatyti Mingės kaimą, Kniaupo įlanką, plaukiame pro marias, darome didelį ratą ir grįžtame atgal“, – maršrutą vardija ji.

Agnė pasakoja, kad, nepaisant pandemijos ir Ukrainoje pradėto karo, pastarieji metai verslui nebuvo blogi.

„Mes esame sezoninis verslas ir mums sezonas yra nuo balandžio iki spalio mėnesio. Pavasarį ir rudenį pas mus daugiausiai atvyksta ornitologai stebėti paukščių.

Svečiai pas mus vyko ir pandemijos metu, laikėmės reikalavimų, galima sakyti, kad žmonių skaičius buvo net nežmoniškai didelis. Tie keli metai, tos vasaros, jos buvo vienos geriausių per visus mūsų veiklos metus.

Pandemija uždarė sienas, žmonės atostogavo Lietuvoje“, – sako verslininkė.

Karui prasidėjus buvo juntamas mažesnis atvykstančių užsieniečių skaičius, tačiau, kaip aiškina, žmonės pamažu grįžta.

„Turime nemažai prancūzų, ispanų, vokiečių“, – vardija ji.

Šis sezonas, kaip teigia, taip pat neturėtų būti blogas.

„Prognozės nėra liūdnos, užsakymų yra. Anksčiau mes labiau orientavomės į renginius, dabar labiau tiesiog priimame pavienius svečius.

Rezervacijų yra, bet pas mus yra ir taip, kad tam tikromis datomis rezervacijų dar neatidarėme. Nemanau, kad bus liūdni metai, ar visi taupys. Aš nemanau, kad taip bus“, – svarsto ji.

Kalbėdama apie žuvininkystės verslo dalį moteris sako, kad įmonės produkcija tiekiama didiesiems prekybos tinklams.

„Daugiausia vykdome didmeninę prekybą, dirbame su prekybos tinklais. Tiekiame tiek žalią, tiek rūkytą žuvį“, – sako Agnė.

Anksčiau įmonė ir pati turėjo parduotuvėlių, tačiau jas uždarė.

UAB „Kintai“, priklausomai nuo sezono, dirba apie 50 darbuotojų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją