V. Matijošaičio sūnus ir „Vičiūnų grupės" vadovas Šarūnas Matijošaitis tikino šiai dienai negalintis komentuoti proceso.

„Mes esame procese“, – sakė jis ir teigė net negalintis įvardyti, kokiame tiksliai procese, kainos, ar derybų, yra įmonė.

Visgi naujausios žinios turėtų būti artimiausiu metu, tikino jis.

„Jeigu būtų galima pasakyti tiksliai datas, mes pasakytume. Šiai dienai tai sunku pasakyti. Kai viskas baigsis, bus daugiau informacijos“, – aiškino Š. Matijošaitis.

Apie verslą Rusijoje pasisakė ir „Vičiūnų grupės" valdybos narys Dainius Matijošaitis.

„Šiai dienai yra padaryta viskas, kas yra mūsų rankose. <...> Kai procesas bus baigtas, mes jį detalizuosime. Mūsų kompanija ir didelė komanda žmonių jau labai seniai yra padariusi viską, kas mūsų galiose, toliau procesui įtakos mes nedarome.

Išgirskite vieną kartą, mes verslo už dyką Rusijoje rusams neatiduosime. Daugiau komentarų Rusijos verslo tema bus tada, kai tema bus uždaryta. Mes tai kartojome jau daug kartų, bet jūs negirdite <...>

Šiai dienai mes turime per daug norinčių pakenkti, prikaišioti mums pagalius į ratus, todėl ir nekomentuojame.

Proceso eiga ir kryptis nėra pasikeitusi nuo praėjusių metų pavasario“, – žurnalistams antradienį sakė D. Matijošaitis.

Jis aiškino, kad bendrai yra daug leidimų, kuriuos reikia gauti pirkėjui.

„Mes jau rudenį esame viską sutarę, kas mūsų galioje, toliau yra viskas pasiklydę ilguose biurokratiniuose koridoriuose. Pakartoju, kai procesas bus uždarytas, galėsime detaliai papasakoti, kaip tai sudėtinga. Tada galėsite toliau filosofuoti apie mokesčius, mokamus Rusijoje, nesuvokiant, kad tas verslas kaip mokėjo, taip mokės Rusijoje mokesčius nebūdamas mūsų rankose <...>

Su įmonėmis viskas yra gerai, jos yra sveikos, gyvuojančios ir sveikai dirbančios.

Ir gyvuojančias ir sveikai dirbančias įmones uždaryti yra nusikaltimas bet kokioje pasaulio valstybėje ir gyvuojančias ir sveikai dirbančias įmones atidavinėti už dyką yra dar didesnis nusikaltimas. Nei vieno, nei kito neplanuojame daryti“, – sakė jis.

Redakcija primena, kad parduoti verslą Rusijoje įmonė ketina nuo karo Ukrainoje pradžios.

Š. Matijošaitis yra žadėjęs, kad tai bus padaryta per keletą mėnesių, tačiau sulaukusi galimų pirkėjų grupė paskelbė tik vasaros pabaigoje. Kovą V. Matijošaičio teigta, kad susitarimas yra finišo tiesiojoje, tačiau daugiau komentarų apie pardavimą sulaukta nebuvo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)