Kazio Maksvyčio treniruojama Kauno „Žalgirio“ krepšinio komanda šiemet trečią kartą moderniosios Eurolygos istorijoje pasiekė atkrintamųjų etapą. Anksčiau tai pavyko padaryti 2018 m. ir 2019 m., kai prie komandos vairo stovėjo Šarūnas Jasikevičius, šiemet treniruojantis Barselonos „Barcelona“ ir ketvirtfinalyje būsiantis „Žalgirio“ varžovu.

Ketvirtfinalio serija bus žaidžiama iki trijų pergalių. Pirmos dvi rungtynės vyks Ispanijoje, o balandžio 26 d. komandos susitiks Kaune. Dar vienos rungtynės, jei prireiks, laikinojoje sostinėje bus žaidžiamos balandžio 28 dieną.

Beveik visi bilietai į Žalgirio arenoje vyksiančias rungtynes jau iššluoti, nors jų kainos siekė nuo 64 iki 279 eurų. Šiek tiek dar yra likę paskutinių bilietų po 99 eurus, tačiau ir jie sparčiai tirpsta.

Pasižiūrėti „Žalgirio“ kovas ketvirtfinalyje Šarūno Jasikevičiaus eroje buvo galima žymiai pigiau. Pavyzdžiui, šiemet po 94 eurus pardavinėti bilietai 2018-aisiais tose pačiose arenos vietose kainavo 23 eurus, 2019-aisiais – 48 eurus.

Pateikia NBA pavyzdį

Paulius Motiejūnas, „Žalgirio“ klubo vadovas, Delfi sako, kad ne visi bilietai brango tiek pat, tačiau jis pripažįsta, kad sirgaliams šiemet teks mokėti gerokai daugiau.

„Jūs čia žiūrite tik vieną eilutę. Kai kur kainos augo labiau, nes anksčiau bilietus buvome paleidę per pigiai, bet tikrai ne visose vietose brangimas buvo tokio dydžio. Čia prisidėjo keletas dalykų – ir infliacija, ir didelė paklausa“, – teigia P. Motiejūnas

Paklaustas, ar nustatydamas palyginti aukštas bilietų kainas klubas nesibaimino, kad nepavyks jų išparduoti, „Žalgirio“ vadovas sako, kad tokių nuogąstavimų visuomet būna, tačiau bilietų kainos nėra ištrauktos iš oro, nes susidomėjimas rungtynėmis iš ties didžiulis.

Paulius Motiejūnas (Foto: Matas Baranauskas)

P. Motiejūnas pateikia NBA lygos ir joje žaidžiančios Sakramento „Kings“ komandos su Domantu Saboniu pavyzdį. Ši komanda į NBA atkrintamąsias varžybas pateko po 16 metų pertraukos, todėl bilietai į komandos rungtynes kainuoja ir devynis kartus daugiau nei kituose miestuose.

„Matome ir stebime rinką, didžiuojamės pasiektu rezultatu ir, aišku, stengiamės, kad kuo daugiau sirgalių galėtų patekti į rungtynes. Yra krūva pavyzdžių, kai ir bilietai į kai kuriuos Lietuvoje vykstančius koncertus kainuoja šimtais eurų. Rizika, kad nenupirks, visada yra, bet yra ir paklausa“, – aiškina P. Motiejūnas.

Pagal Eurolygos ketvirtfinalių bilietų kainas Kaunas šiemet – Eurolygos lyderis. Pavyzdžiui, Barselonoje rungtynes tarp vietos „Barcelona“ ir „Žalgirio“ komandų galima pasižiūrėti sumokėjus nuo 17 iki 106 eurų.

Tačiau „Žalgirio“ vadovas sako, kad Kauno klubas turi savų argumentų taikyti didesnes bilietų kainas, o lyginti Lietuvos ir Ispanijos komandų nereikėtų.

„Visi surinkti pinigai eina klubui, reikia grąžinti paskolas, kurios buvo paimtos per pandemiją, kai žaidėme be sirgalių. O lyginti „Žalgirį“ su „Barcelona“ nesąžininga. Jie turi turtingą futbolo komandą, todėl bilietų į krepšinio rungtynes pardavimai ten sudaro labai menką jų milijardinio biudžeto dalį. O mūsų atveju patekimas į ketvirtfinalį yra labai rimta finansinė paskata ir kitam sezonui“, – teigia P. Motiejūnas.

Jis kol kas neatskleidžia, kokia suma iš parduotų ketvirtfinalio rungtynių bilietų papildys „Žalgirio“ klubo biudžetą, galutiniai skaičiai esą bus aiškūs savaitės pabaigoje.

Pateks ne visi ištikimiausi sirgaliai

„Žalgirio“ sirgalių klubo „Green Legion“ vadovas Vaidas Plauška Delfi teigia suprantantis klubo motyvus didinti bilietų kainas, tačiau jis sako, kad dalis ištikimiausių komandos sirgalių dėl to į areną nepateks.

„Taip, kainos tikrai didėjo ir yra didelės, bet tai natūralu, nes viskas brangsta. Be to, kai „Žalgiris“ turi tokį didelį ažiotažą, galvoju, kad klubas tikrai turi teisę užsidirbti, jei tik yra paklausa“, – kalba V. Plauška.

Eurolyga: Kauno „Žalgiris“

Pasak jo, norėtųsi, kad palaikyti komandos galėtų ateiti tie sirgaliai, kurie yra lojaliausi ir lankosi kone kiekvienose rungtynėse, tačiau aukštos bilietų kainos greičiausiai lems, kad nemažą dalį vietų užims žmonės, pernelyg nesidomintys krepšiniu.

„Ateis žmonių, kurie turi daugiau pinigų, nori pasigirti, kad buvo arenoje, bet iš tiesų joje lankosi gal tik kartą per penkerius metus, kai vyksta lemiamos varžybos. Aš norėčiau, kad būtų kuo geresnis komandos palaikymas, bet aukštos kainos tam greičiausiai turės įtakos. Nes tie žmonės, kurie lankosi visose rungtynėse Kaune, vyksta su komanda į išvykas, ir taip nuolat patiria daug išlaidų“, – kalba „Žalgirio“ sirgalių atstovas.

V. Plauška su „Žalgiriu“ praėjusią savaitę vyko ir į Miuncheną, kuriame vietos „Bayern“ nugalėjusi Kauno komanda ir išplėšė kelialapį į ketvirtfinalio etapą.

Pašnekovas pasakoja, kad dar grįždamas iš Vokietijos sulaukė gausybės žinučių, kurių siuntėjai tikrai nėra ištikimi Eurolygos rungtynių žiūrovai, tačiau teiravosi, kaip ir kur galėtų įsigyti bilietus į rungtynes su „Barcelona“.

Pasak V. Plauškos, „Žalgiris“ gali taikyti didesnes bilietų kainas nei kiti Eurolygos klubai, kadangi tai yra pagrindinė Lietuvos reprezentacinė komanda, kurios palaikyti atvyksta žmonės ne tik iš kitų miestų, bet ir iš aplinkinių valstybių. Tuo metu didesnių šalių krepšinio klubai tokia lojalia ir plačia sirgalių baze pasigirti negali.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)