Kaip svarbiausius kriterijus, renkantis bendrovę kaupti pensijai, apklaustieji įvardijo pensijų fondų rezultatus (47 proc.), patinkančią investavimo strategiją (21 proc.) ir galimybę pensijai kaupti savo banke (26 proc.). Tik 16 proc. apklaustųjų nurodė, kad bendrovės nesirinko patys, ji jiems buvo paskirta automatiškai.

Bendrovės „SEB investicijų valdymas“ Investicijų valdymo grupės vadovo Pauliaus Kabelio teigimu, tokie rezultatai rodo, kad gyventojai supranta, jog papildomai pensija kaupiama laikantis ilgojo laikotarpio strategijos, ir racionaliai vertina periodinius svyravimus finansų rinkose.

„Papildomo kaupimo pensijai nauda atsiskleidžia per ilgąjį laikotarpį, todėl ypač svarbus vaidmuo kaupiant tenka nuoseklumui. Duomenys rodo, kad dauguma gyventojų domisi fondo investavimo strategijomis, o pasirinkę bendrovę kaupti pensijai nesiblaško finansinių nuosmukių metu. Gyventojai vis geriau supranta, kas yra ilgalaikės investicijos ir rinkų svyravimai“, – teigia P. Kabelis.

Besirinkdami, kur papildomai kaupti pensijai, respondentai tai pat atsižvelgia į artimųjų atsiliepimus ir rekomendacijas (13 proc.). Tiesa, jais labiau linkusios pasitikėti moterys (16 proc.), o ne vyrai (9 proc.) ir 18–29 metų žmonės (20 proc.), pažymima pranešime.

2023 metų kovą „SEB Life and Pension Baltic SE“ Lietuvos filialo užsakymu tyrimą atliko bendrovė „Norstat“. Apklausoje dalyvavo 1 000 18–74 metų Lietuvos gyventojų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją