Rusijos ekonomika aktyviai plečiasi pagal naują augimo modelį“, – laikraštis „Kommersant“ trečiadienį cituoja Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, kalbėjusį antradienį surengtame vyriausybės posėdyje.

Šalies ekonomikos ministras Maksimas Rešetnikovas tvirtino, kad šiuo metu prognozuojama, jog Rusijos ekonomika ūgtelės nuo 0,1 iki 0,2 proc. Pareigūnas tikslaus skaičiaus nenurodė. Anksčiau buvo numatoma, kad valstybės bendrasis vidaus produktas (BVP) susitrauks 0,8 proc.
V. Putinas pareiškė, kad optimizmas grindžiamas mažmeninės prekybos augimu ir balandį padidėjusiais traukinių keleivių skaičiais.

Prezidentas aiškino, kad tai indikuoja ekonomikos atsigavimą. Kremliaus šeimininkas taip pat sakė, kad optimizmo esama ir dėl naftos kainų, antrą ketvirtį tikintis jų augimo.

Rusijos ekonomiką šiuo metu veikia daugybė griežtų sankcijų, kurios šaliai buvo paskelbtos reaguojant į jos visapusišką invaziją į Ukrainą. Rusijos vyriausybė nuo tada neviešina kai kurių ekonominių duomenų.

Neaišku, kokiu metodu Maskva šiuo metu apskaičiuoja valstybės BVP.

Antradienį Rusijos ekonomikos augimo prognozę pakėlė ir Tarptautinis valiutos fondas (TVF). Institucijos analitikai paskelbė manantys, kad Rusijos BVP 2023 m. išaugs ne 0,3 proc., o 0,7 proc.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)