„Sveiki. Žuvies įmonėje, Grabupiuose (Šilutės. r.-red.), reikalinga darbuotoja. Darbai visokie (fasavimas, vėrimas, skrodimas ir t. t.). Pageidautina dirbusi panašioje vietoje. Darbas – 8-17 val., savaitgalis laisvas.

Jei turite mažų vaikučių ir nėra kam prižiūrėt, netiksit. Visa kita info į pm“, – toks skelbimas atsidūrė vienoje grupių socialiniame tinkle „Facebook“.

Internautus papiktino toks darbdavio pareiškimas, susijęs su vaikais. Buvo aiškinama, kad tai – nepriimtina ir diskriminuoja moteris.

Skelbimą parašęs UAB „Rusnės žuvis“ vadovas Saulius Puidokas „Delfi“ sakė pats apie tai nepagalvojęs.

„Tiesiog parašėme, ko ieškome. Nelabai išmanau tą įstatymą, bet atkreipsiu dėmesį. Išėmiau skelbimą. Ačiū už paprotinimą“, – teigė jis.

Darbo skelbimas

Situaciją įvertino ir Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos atstovė ryšiams su visuomene Izabelė Švaraitė.

„Šiame darbo skelbime įžvelgtini diskriminacijos dėl lyties ir socialinės padėties požymiai.

Pagal Lygių galimybių įstatymą, darbdaviai(-ės) priimdami į darbą privalo taikyti vienodus atrankos kriterijus ir sąlygas nepriklausomai nuo kandidatų(-čių) lyties, amžiaus, tautybės, negalios, socialinės padėties ir kitų asmens tapatybės požymių“, – teigė ji.

Kaip informavo, 2022 metais Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba iš viso gavo 207 skundus, 2021 metais skundų sulaukta 222.

Taip pat teigta, kad nustačiusi pažeidimą, lygių galimybių kontrolierė gali pažeidėją įspėti, rekomenduoti nutraukti lygias galimybes pažeidžiančius veiksmus, pradėti administracinių nusižengimų teiseną ir kt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)