Šiškauskienė: pasiseks ne visiems viešbučiams

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos (LVRA) prezidentė Evalda Šiškauskienė kalbėjo, kad iki šiol dėl atvykstančių svečių apgyvendinimo dar niekas neaišku.

„Su mumis niekas nesidalija jokia informacija. Tai yra konfidencialu. Aš nežinau, nei kuriuose viešbučiuose kas gyvens, nei kiek, nei kokios delegacijos. Viskas daroma saugumo sumetimais.

Žinome tik, kad bus uždarytas senamiestis, darbuotojai į darbus turės eiti pėsčiomis, paprašėme, kad bent tiekėjams būtų padarytas „langas“, jog galėtų privežti produktus, nes žmonių bus daug, o užsipirkti tiek maisto restoranams neįmanoma“, – sakė ji.

E. Šiškauskienė svarstė, kad nors žmonių ir svečių tomis dienomis bus daug, greičiausiai sostinėje bus užimti ne visi viešbučiai.

„Manau, kad 4 ir 5 žvaigždžių. Juk ne visi atitinka standartą. Vieni bus užimti, kiti nebus. Vieniems bus gerai, kitiems – paralyžiuotas gyvenimas“, – svarstė ji ir tikino, kad neaišku, ar 3 žvaigždžių viešbučiuose svečiai taip pat bus apgyvendinti.

Evalda Šiškauskienė

„Bus daug ir aptarnaujančiojo personalo, žurnalistų, tai gal bus užimti visokio formato, bet tiems, kurie dviejų žvaigždžių, bus sudėtingiau.

Kiek girdėjau, gali būti problema ir su tuo metu planuojančiomis atvykti turistų grupėmis, nes neaišku, kur leisis lėktuvai, ar jie leisis Vilniaus oro uoste, ar tik Kauno. Nepatogumo bus, nes grupės, kurios nori atskristi, gal skris į Kauną. Galiausiai, neaišku“, – užsiminė E. Šiškauskienė.

„Gyvenimas bus labai nelengvas, bet tik tiek, kad gausime žinomumo“, – pridūrė ji.

Redakcija susisiekė su viešbučių tinklo „Centrum Hotels“ generaliniu direktoriumi Artūru Vainora. Jis sakė, kad minėtomis datomis laisvų kambarių dar yra.

„Rezervacijos pildomos, bet kur gyvens delegacijos, aiškumo iki galo neturime. Vietų liepos 11–12 dienomis dar yra. Kai vyksta tokie dideli renginiai, niekas nebūna aišku iki paskutinės minutės“, – sakė jis.

Dėl lėktuvų ir viešbučių dar sprendžia

Dėl liepos 11–12 dienomis galimų skrydžių ribojimų Vilniaus oro uoste redakcija kreipėsi į Susisiekimo ministeriją.

Jos atstovai tikino, kad kol kas sprendimas dar nėra priimtas.

„Dėl galimų skrydžių ribojimų NATO susitikimo metu vyksta derinimas su atsakingomis institucijomis, kariuomene ir NATO.

Bus patikslinta, atsakius į būtinus saugumo ir techninius klausimus bei priėmus sprendimą“, – teigė ministerija.

Užsienio reikalų ministerijos atstovai, kalbėdami apie viešbučių poreikį, tikino, kad šiuo metu bendradarbiaujama su viešbučiais ne tik Vilniuje, tačiau ir už jo ribų.

„Visų už NATO viršūnių susitikimą atsakingų institucijų bendras siekis – užtikrinti, kad šis istorinis renginys įvyktų kuo sklandžiau.

Užsienio reikalų ministerija bendradarbiauja tiek su Vilniaus, tiek su kitų racionaliu atstumu esančių miestų viešbučiais.

Į NATO viršūnių susitikimą atvykusios delegacijos gyvens jų pasirinktuose viešbučiuose. Visi klausimai, susiję su apgyvendinimu, transportavimu ir pan., yra neišvengiamai susiję ir su svečių saugumu, todėl kol kas išsamiau į šiuos klausimus atsakyti negalime“, – buvo teigiama gautuose atsakymuose.

Dėl automobilių nuomos paklausos – rebusas

Redakcija kreipėsi ir į keletą automobilių nuoma užsiimančių įmonių, tačiau dalis teigė situacijos nekomentuosiančios.

UAB „Autobanga“ atstovai tikino, kol kas didesnio susidomėjimo nėra.

„Šiandien ypatingo ar aktyvesnio nei įprastai susidomėjimo automobilių nuomos paslaugomis nepastebime“, – sakė įmonės projektų vadovas Jevgenijus Pisarenko.

Automobilių dalijimosi paslauga užsiimančios įmonės „CityBee“ komunikacijos vadovė Justina Matuliauskienė aiškino, kad nors jų bendrovėje automobiliai nėra rezervuojami iš anksto, galima daryti prielaidą, jog poreikis bus išaugęs.

„Patirtis rodo, kad įvairių renginių metu, ypač vasarą, poreikis naudotis „CityBee“ automobiliais žymiai išauga. Atsižvelgdami į tai, didiname ir savo automobilių kiekį mieste, todėl miesto gyventojai ir svečiai neturėtų pajausti dalijimosi automobilių trūkumo“, – sakė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)