„Gamybos plėtra regionuose kuria naujas darbo vietas ir didina mūsų šalies konkurencingumą. Finansuodami šį investicijų projektą ne tik prisidedame prie ekonominio augimo regionuose, bet ir tęsiame bendradarbiavimą su ilgalaikiais partneriais – šįkart teikdami paskolą „Juodelių“ gamybos plėtrai Marijampolėje.

Pirmojo fabriko statyboms įmonei jau 2019 metais esame suteikę 20 mln. eurų paskolą, tad džiugu, kad ši pasaulinio lygio bendrovė toliau sėkmingai auga ir skinasi kelią užsienio rinkose, o pastaraisiais metais tapo viena didžiausių žaidėjų Europos rinkoje“, – teigė Kęstutis Grinius, Šiaulių banko Vilniaus regiono verslo klientų direktorius.

Pranešama, kad nauja gamykla iškils 20 hektarų teritorijoje. „Juodelių“ gamykla jau dabar turi vieną greičiausių pasaulyje medinių padėklų ruošinių gamybos linijų, jos pajėgumai siekia iki 1 mln. kub. metrų apdirbamos žaliavos per metus.

Pridedama, kad bendrovė „Juodeliai“ įkurta 1994 metais. Įmonė turi keturis gamybos padalinius Akmenynuose, Jūrėje, Radviliškyje ir Marijampolėje, juose dirba beveik 600 darbuotojų. Įmonė didžiąją dalį produkcijos eksportuoja, daugiausia į kitas Europos šalis bei Aziją. Įmonės apyvarta pernai siekė 211,5 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją