Lietuviškas alus vis dar randamas Rusijos parduotuvėse

Visuomenininkas Andrius Tapinas pirmadienį feisbuke paskelbė informaciją apie lietuviškos alaus bendrovės „Volfas Engelman“ produkciją Rusijoje.

Jis priminė, kad bendrovė pernai jau gavo nemažai kritikos už tai, kad jos alus vis dar pardavinėjamas Rusijoje.

„Pernai birželį bendrovė teisinosi, jog negali paaiškinti, kaip lietuviškas alus atsidūrė Rusijoje, gal buvo atsivežtas iš kitų šalių.

Vėl iškilus tam pačiam klausimui, rugsėjį bendrovė aiškino, kad tai įvyko dėl nesąžiningo platintojo, su kuriuo jau nutraukta sutartis, bendrovė vykdo tyrimą, ir tokie atvejai neturėtų pasikartoti.

„Volfo“ atstovas Mantas Matukaitis teigė, kad „esame kalti dėl to, kad apie savo produktus rusijoj sužinojom iš spaudos ir soc. tinklų, o ne savais kanalais, ir kad laiku neužbėgom tam už akių.“ Buvo dar vienas paaiškinimas – tai galėjo būti ilgo galiojimo prekių likučiai. O nėra taip, kad tiesiog mus durnina, ir viskas?“ – klausia A. Tapinas.

Andriaus Tapino nuotr.

Jis pasidalijo naujausiomis nuotraukomis iš Rusijos parduotuvių lentynų, kuriose – lietuviškas alus.

„Štai šviežios nuotraukos iš Rusijos, jose aiškiai matosi „Volfas Engelman“ lentynose, išpilstymo data – 2022 rugsėjis. Išpilstyta praėjus dviem savaitėms po to, kai „Volfas“ paskutinį kartą atsižegnojo ir pareiškė, kad nė viena paletė nevažiuoja į Rusiją“, – pažymi visuomenininkas.

Be kita ko, informacijos apie lietuvišką alų galima rasti ir Rusijos platintojų svetainėse.

„Tiesioginis importuotojas ir distributorius – OOO „Pintaclub“, įsikūręs Maskvoje, jo puslapyje pivovoz.ru galima rasti visų įmanomų „Volfų“ pasirinkimą. Kita rašistų kontora „Winestyle“ teigia, kad šiuo metu „Volfo“ galima rasti net 18 jos parduotuvių Maskvoje.

Dar vienas „Volfo“ distributorius – OOO „Somelje“ – iš Nižnij Novgorodo skelbia, kad lietuviško „Volfo“ šiuo metu galima rasti 200 Rusijos parduotuvių.

Dar labiau šokiruoja tai, kad šalia yra įdėtas ir video, kur „Volfo Engelmano“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas rusiškai kreipiasi į pirkėjus Rusijoje. Taip, video nufilmuotas 2021 metais, bet jis kuo puikiausiai rodomas ir dabar, nes yra distributoriaus puslapyje.

Video pabaigoje Horbačauskas sako: „Ieškokite mūsų alaus prekybos tinkle „Otdochni“. Jis tai sakė 2021 m., bet 2023 m. net ieškoti nereikia, prekyba vyksta pilnomis apimtimis. Tikrai ne ilgo galiojimo likučiai“, – feisbuke rašo A. Tapinas.

„Tai kaip reikia suprasti – ar ir toliau vargšą „Volfą Engelman“ kvailina jo platintojai, ir jie nieko nežino, ar tiesiog „dėjo“ ant viso ir renkasi kruvinus rublius?“ – priduria jis.

Andriaus Tapino nuotr.

„Volfas Engelman“: susidūrėme su paralelinio eksporto problema

„Volfas Engelman“ atstovai Delfi patikino, kad bendrovė neeksportuoja produkcijos į Rusiją, tačiau susiduria su paralelinio eksporto problema.

„Nuo 2022 m. pabaigos pagrindinius produktus ženkliname Ukrainos simbolika. Tai atgraso nuo ketinimo vežti produkciją į agresorės rinką. Problemą laikome galutinai išspręsta.

Prekybą Rusijoje sustabdėme dar praėjusių metų kovo mėnesį. Sutartys su distributoriais, savavališkai gabenusiais mūsų produkciją į Rusiją, taip pat buvo nutrauktos. Periodiškai bendraujame su visais mūsų platintojais, primindami jiems apie mūsų poziciją dėl eksporto į Rusiją.

Nepaisant to, vis tiek susidūrėme su paralelinio eksporto problema, kai platintojai perparduoda prekes kitiems distributoriams, o šie – perparduoda prekes be mūsų sutikimo“, – komentuoja bendrovė.

„Volfas Engelman“ pažymi, kad praėjusių metų rudenį įgyvendino duotą pažadą – ženklinti produktų pakuotes ukrainietiška simbolika.

„Skardinės, paženklintos Ukrainos žemėlapiu ir širdele, mus pasiekė lapkričio pabaigoje, gruodžio pradžioje jos pateko į gamybą.

Smerkiame Rusijos agresiją Ukrainoje, palaikome visišką prekybos su šia šalimi sustabdymą ir visokeriopai remiame už laisvę kovojančią Ukrainą bei jos žmones“, – teigiama komentare.

Delfi primena, kad pernai rugsėjį žiniasklaidai išplatintame pranešime „Volfas Engelman“ vadovas M. Horbačauskas teigė, kad bendrovė kovo mėnesį nutraukė oficialų eksportą į šalį agresorę, o prekybos partneriai Rusijoje liko skoloje daugiau nei 1 mln. eurų, tačiau produkcija vis tiek pateko į šią rinką.

Jo teigimu, tai įvyko per vieną bendrovės produkcijos platintoją UAB „Lukritma“, jam pažeidžiant prekių platinimo sutartį. Dėl šios situacijos vadovas prisiėmė visą atsakomybę ir nutraukė sutartį su platintoju.

Tai buvo antroji nutraukta sutartis dėl nelegalios prekybos lietuviška produkcija. Birželį ryšiai nutraukti su pirmuoju platintoju, kuris, įsigijęs „Volfas Engelman“ produkcijos prekiauti kitose šalyse, kaip tikina, savavališkai ir be bendrovės žinios gabeno ją į Rusiją.

„Taip pat atliekame tyrimą, kad išsiaiškintume, ar nėra daugiau tokių nelegalaus platinimo atvejų. Į visus juos reaguosime principingai“, – rugsėjį sakė M. Horbačauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)