„Aš esu tos informacijos pareikalavusi ir ją gavusi. Dalį jau esu išnagrinėjusi, dalis kol kas manęs galbūt netenkina, norėčiau daugiau paaiškinimų dėl to, kaip vis dėlto atsitiko, kad įmonė atrinkdama kandidatę šito aspekto neįvertino, nes iš tos informacijos, kurią dabar turiu, aš suprantu, kad šitos sąsajos buvo žinomos žmonėms, kurie priėmė sprendimus“, – LRT radijui pirmadienį sakė I. Šimonytė.

„Tai man tas klausimas tebėra atviras ir aš norėčiau į tuos klausimus gauti atsakymus ir tą darysiu šią savaitę. Tada atitinkamai matysiu, kokių tolesnių sprendimų reikia“, – pridūrė ji.

Po praėjusią savaitę kilusių klausimų dėl galimo nepotizmo iš posto pasitraukė tiek A. Belickaitė, tiek jos sutuoktinis ekonomikos ir inovacijų viceministras Vincas Jurgutis. Premjerės teigimu, sprendimas pasitraukti buvo teisingas žingsnis.

„Aš manau, kad tai yra teisingas sprendimas“, – sakė ji.

ELTA primena, kad klausimus dėl A. Belickaitės ryšių su Laisvės partija viešojoje erdvėje iškėlė keletas žurnalistų, pastebėjusių, jog ekonomikos ir inovacijų viceministro Vinco Jurgučio žmona įsidarbino „Lietuvos geležinkelių grupės“ (LTG) korporatyvinių reikalų direktore.

Svarstyta, ar A. Belickaitės paskyrimas į LTG yra skaidrus, mat, ji yra glaudžiai susijusi su Laisvės partija ir yra artima šios politinės jėgos lyderės Aušrinės Armonaitės draugė. Be to, LTG yra pavaldi Susisiekimo ministerijai, o šią, pagal galiojančius valdančiosios koalicijos partijų susitarimus, kontroliuoja Laisvės partija.

Pati A. Belickaitė neneigė savo ryšio su Laisvės partija, tačiau teigė, kad jaučiasi rami dėl savo veiksmų. Pasak jos, ji dirbo su politine jėga kaip laisvai samdoma konsultantė. Taip pat ji nurodė gavusi darbo pasiūlymą iš atrankos agentūros „Alliance for recruitment“ – su „laisviečiais“, anot jos, šis sprendimas ir darbo pasiūlymas nebuvo aptarinėjamas.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)