Tokią poziciją žurnalistams Seime jis argumentavo asmenine patirtimi. Esą jam dar einant ekonomikos viceministro pareigas, jam artimas šeimos narys gavo pasiūlymą įsidarbinti užsienio kapitalo privačioje kompanijoje. Tačiau, kaip pažymėjo ministras, net po konsultacijų su tarnybinės etikos komisija, jis šio pasiūlymo atsisakė.

„Man aiškiai pasakė, kad iš etikos pusės konflikto šioje vietoje nebus, bet man artimas žmogus tos pozicijos atsisakė dėl šventos ramybės, nes regimybės visgi buvo“, – teigė M. Skuodis.

Ministras pažymėjo, kad politinį skandalą sukėlusi situacija bus pamoka tiek LTG, tiek ir kitoms įmonėms.

„Faktas, kad pamokas tikrai jie padarys po šios situacijos“, – sakė M. Skuodis ir tikino, kad pats apie A. Belickaitės įdarbinimą nieko nežinojęs.

„Neturiu pagrindo manyti, kad su atranka buvo kažkas ne taip. Tiesa sakant, aš pirmą kartą apie visas procedūras tik vakar grįžęs vėlai iš komandiruotės kalbėjau su generaliniu direktoriumi. Paprašiau pateikti informaciją, kaip vyko ta atranka“, – sakė susisiekimo ministras ir pažymėjo, kad neturi pagrindo manyti, jog joje galėjo būti pažeidimų.

„Neturiu pagrindo manyti, kad kažkas buvo ne taip“, – teigė ministras, galiausiai pridurdamas, kad nemato poreikio pačiam atsistatydinti.

„Aš raginimų trauktis sulaukiu kiekvieną dieną. Man šioje vietoje svarbu, kad įmonės darytų pamokas. Įmonėms mes keliame aiškius reikalavimus: vengti interesų konfliktų regimybės ir neigiamo poveikio reputacijai. Šiuo atveju faktas, kad iki galo visos aplinkybės nebuvo įvertintos. Tai bus pamoka visoms įmonėms“, – sakė M. Skuodis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją