„Tikslų yra labai gerų ir konkrečių pakeitimų, kurie, mano vertinimu, yra geri, tai ir pelno mokesčio pertvarką, kad verslas galėtų intensyviau investuoti į technologinį atsinaujinimą ir GPM pakeitimai daugiau uždirbančių darbuotojų mažėja. Ir akcizų klausimą reikės iš mirties klausimo išjudinti, nes mes visi suprantame, kad akcizai Lietuvoje už taršius produktus turi didėti“, – antradienį Seime žurnalistams teigė V. Mitalas.

„Kas kelia nerimą, ar kas kelia klausimą, ar nebus užsivelta detalėse, kurios yra pakankamai smulkios, bet kelia pakankamai nemažai klausimų, pvz. trečios pakopos knibinėjimas. Daugelis žmonių priprato prie pensijų kaupimo modelio ir tuos dalykus reikia daryti labai atsargiai, o kiekviena valdžia prie jų maga prikišti pirštus ir kiekviename Seime turime vis naujas pensijų kaupimo reformas, tai man tas kelia klausimą“, – akcentavo jis.

Parlamento vicepirmininkas taip pat tvirtino, kad teisingumo siekis mokesčių sistemoje yra suprantamas ir reikės išsiaiškint, ar 25 proc. individualią veiklą vykdančių asmenų yra „gyvulių ūkio fauna“, ar tai žmonės, kuriems mokesčiai didės neįvertinant jų veiklos specifikos. Taip pat, jis dar kartą kritikavo planuojamą NT mokestį.

„Dėl Nekilnojamo turto mokesčio pasakysiu taip – tie mokesčiai nelabai turi didelio šanso išgyventi iki priėmimo stadijos, būtent dėl to, kad pasiūlytas modelis yra nelabai ką keičiantis. Fiskaline prasme, biudžeto surinkimo prasme. O jeigu jis nelabai ką keičiantis, bet pakankamai plačiai bandantis apsižioti, tai kam jo reikia, vien dėl to, kad EK atstovai Briuselyje jaustųsi labiau laimingi?“, – retoriškai klausė politikas.

„Man atrodo, kad jeigu prieiname prie tokios išvados, tai NT mokesčio keisti nereikia, ir nereikia gąsdinti žmonių“, – sakė jis.

Galiausiai V. Mitalas tikino, kad Laisvės partija teiks savo atskirus pasiūlymus mokesčių reformai skirtus smulkaus verslo geresnėms sąlygoms ir didesniam jo pagreičiui Lietuvoje.

„Apie juos (pasiūlymus mokesčių reformai – ELTA) apsitarsime artimiausiu metu ir reformos paketą labai atidžiai vertinsime, kaip dėl kiekvieno įstatymo elgtis“, – akcentavo „laisvietis“.
ELTA primena, kad antradienį Finansų ministerija pristatė mokestinių pasiūlymų paketą, kuriuo, anot ministerijos, siekiama šalies mokesčių sistemą padaryti patogesne, sąžiningesne, orientuota į ekonomikos augimą.

Ministerija įvardija šiuos laukiamus pakeitimų rezultatus: tvirtas žingsnis į priekį mažinant „gyvulių ūkį“ ir sąžiningiau paskirstant mokestinę naštą; atsisakoma visuomenei didesnės vertės nekuriančių lengvatų, jas pakeičiant moderniu investavimo modeliu – investicine sąskaita; sustiprinamos paskatos pridėtinę vertę didinančioms investicijoms tiek smulkiam, tiek ir didesniam verslui; taršos apmokestinimas kartu su ateinančiomis investicijomis prisidės prie sveikesnės ir žalesnės aplinkos visiems; didinamas savivaldos finansinis savarankiškumas ir stiprinami pajėgumai investuoti į viešąją infrastruktūrą; bus dar patogiau deklaruoti mokėtinus mokesčius bei vykdyti individualią veiklą.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)